Anderlecht en Club Brugge woest op de KBVB

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Anderlecht en Club Brugge woest op de KBVB
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische voetbalbond heeft nog eens de woede van een aantal clubs op de hals gehaald. Jelle Van Damme mocht zaterdag niet opdraven met zijn club Anderlecht tegen Brussels omdat hij door een blessure moest afhaken bij de Rode Duivels. Vandaag geldt hetzelfde verhaal voor Club Brugge-speler Philippe Clement. Ook hij mag van de voetbalbond niet spelen tegen KV Mechelen. Anders riskeerden beide clubs een forfaitnederlaag.

Beide Belgische topteams zijn woest om de houding van de bond. "Ze trekken hun paraplu open en plegen broodroof op beide spelers. Een regelrechte schande is het", klinkt het bij beide teams. Volgens Anderlecht en Club Brugge voorziet het FIFA-reglement dat beide spelers wel zouden mogen opgesteld worden op voorwaarde dat de bond toestemming daartoe zou geven. Dat deed de KBVB niet.

Bij de landskampioen overwegen ze nu een klacht in te dienen tegen de bond, terwijl Club Brugge er aan denkt om Clement toch op het scheidsrechtersblad te zetten. "Als er een wespennest gecreëerd wordt, moet men er de gevolgen maar van dragen", aldus Club Brugge-coach Jacky Mathijssen in Het Laatste Nieuws.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties