Trainersbabbel na Dender - STVV

Bart Hermans

We woonde voor u de trainersbabbel bij na de wedstrijd FC-Sint-Truiden. STVV-trainer Billen was niet aanwezig en stuurde zijn assistent Peter Voets:

Peter (Voets) het was een wedstrijd waarin beide ploegen niet wilden verliezen. Degene die scoorde zou de wedstrijd winnen en dat gebeurde voor Dender op het einde?

"Dat is zo. We waren naar hier gekomen voor dat punt om terug een beetje swung in de ploeg te krijgen. Ik denk dat we heel goed gestart waren. We hadden zelfs een bal buitenkant paal maar als je onderaan staat krijg je altijd de klappen. Over de eerste helft ben ik heel tevreden. Iedereen bleef achter de bal en van daaruit hebben we uit gevoetbald. De tweede helft zijn we niet slecht gestart maar je voelde dat Dender druk naar voren zette en dan de laatste minuten krijg je toch nog een doelpunt binnen. De juiste uitslag was een 0-0 geweest en dan was iedereen tevreden. Een nul op vijftien is niet goed."

Jullie waren nochtans vrij aardig gestart aan het seizoen. Jullie speelden op Lokeren niet slecht en op Club Brugge zelfs heel goed?

"Dat was zo maar dat tikkeltje geluk ontbreekt ons op het moment en als je onderaan staat lukken zo'n dingen net niet."

Het moet psychologisch heel zwaar zijn voor de spelers. Hoe gaan jullie die nu opladen?

"Gelukkig hebben we nu twee weken om op hen in te praten. De volgende match is een echte derby tegen Genk en dat is dan op leven en dood."

Jean-Pierre (Vande Velde) het geluk speelt volgens Voets vandaag toch een beetje een rol. De konijnenpoot zat vandaag nog maar eens in jou zak?

"Soms moet je geluk hebben. Ik moet wel zeggen dat we in de eerste helft heel slecht hebben gespeeld. Langs de andere kant heb ik wel een verontschuldiging als je ziet dat vandaag twee mensen moeten vervangen worden door toedoen van kwetsures en door tien tegendoelpunten in vier wedstrijden. Dan moet je als trainer iets doen want dat zijn feiten. Je hebt één punt en tien tegendoelpunten. Dan moet je iets doen en dat hebben we dan ook gedaan. We hebben dan ook pech dat Wouter Degrootte uitvalt, toch een van onze betere voetballers. Dan zie je die wedstrijd en ik had na twintig minuten al zin om te blijven zitten en niet meer recht te staan want ik herkende mijn ploeg niet. Je moet dan rustig blijven en dat hebben we gedaan. Tijdens de rust hebben we gevraagd om vooruit te blijven spelen. We moesten blijven meevoetballen en achterin moesten ze de bal meer rondspelen want we gaven in de eerste helft te gemakkelijk onze bal af. In de tweede helft begonnen we beter te voetballen zonder groots te spelen. Die wissels hebben dan goed uitgepakt. Zowel Sylla als Dufoor zijn goed in gekomen. We hebben dan ook de laatste twintig minuten een kans of vier gecreëerd. In het laatste kwartier kon het al een tijdje 1-0 geweest maar als je dan in de laatste minuten scoort… Het kon niet beter."

U zegt het zelf, het keerpunt van de wedstrijd was de dubbele wissel. Dufoor en Sylla kwamen in en daardoor kon De Storme vanuit een vrije rol in het middenveld komen wat merkelijk beter ging?

"Dat klopt. Storme, ik zou hem David moeten noemen maar het is al zo lang Storme. Waarom? Het is soms een Storm. Het is geen storm in een glas water maar een storm op het terrein. Hij heeft dat vandaag weeral eens bewezen. Hij kan uit de tweede lijn komen. Als je ziet dat we vandaag toch weer blijven vechten en lopen. Voetbal is heel mooi om te bekijken maar als je onze ploeg ziet groeien in deze laatste twintig minuten. Je zag dat onze ploeg bleef lopen en dat Sint-Truiden bij tijden begon te wandelen. Ik denk dat dit het verschil was. Natuurlijk waren de wissels ook heel goed en dan ben je vandaag blij dat je een driepunter hebt. Ik ben heel blij met die drie punten. Binnen drie weken spelen we hier thuis tegen Bergen en nu weet je dat je dan ook een kans hebt op de overwinning."

Johan Gerets zat op de bank net op de dag dat vader Erik Gerets eens kwam kijken?

"Ik vind het sneu voor Johan want hij heeft zeker niet slecht gespeeld de vorige weken. Maar als je tien doelpunten tegen krijgt en Johan was ook geen honderd procent net als Sven Vandeput. Je moet dan een keuze maken. Bergen heeft gisteren de keeper verandert en die kreeg alle kritiek want ze verliezen met 3-1. Wij hebben vandaag veranderd met de spelers, de keeper is goed vonden we. We hebben het dus bij het juiste eind en ook de wissels waren vandaag fantastisch en dat was de verdienste van de technische staf."