Brilscore weerspiegelt creativiteit

T. Coremans
| 0 reacties
Brilscore weerspiegelt creativiteit
Foto: © SC

Brilscore weerspiegelt creativiteit

Het Kuipje, de thuishaven van voetbalclub Westerlo, stond vanavond borg voor ambitieus en gezond voetbal. Of dit zich in de realiteit ook zo zou voordoen was nog maar de vraag. De manschappen van trainer Jan Ceulemans ontvingen immers promovendus FCV Dender EH. De twee jaar geleden tot stand gekomen fusieploeg uit het Oost-Vlaamse maakte sinds hun samenvloeiing een meer dan degelijke indruk. Het veroverde vorig seizoen de titel in onze tweede klasse. Eerder beten de “mauves” uit Anderlecht hun tanden al stuk op het hechte blok uit Denderleeuw onder leiding van Jean-Pierre Vande Velde. Westerlo kon vanavond niet rekenen op Wils, Gaspercic en Dekelver die allen gekwetst waren. Jaja Coelho kon door zijn fysieke achterstand enkel hopen op een invalbeurt. Dendercoach Vande Velde kon op zijn beurt geen beroep doen op doelman Lemmens, hij werd in doel vervangen door Jan Van Steenberghe. Iribarren, Neva en Vandeput bleken twijfelachtig. Dufoor startte op de bank.

Op papier begon een sterk en ervaren Westerlo tegen een ambitieus maar minder ervaren Dender. In de openingsfase was daar maar minuscuul weinig van aan te merken. Beide ploegen gingen resoluut voor de overwinning. Het waren de Oost‑Vlamingen echter die in de openingsfase het laken naar zich toetrokken. Na zes minuten miste Wouter De Groote een eerste kans voor de bezoekers. Hij besloot pal op doelman De Winter. Enkele ogenblikken later kon De Storme net niet voldoende bij de bal om te dreigen. Het initiatief lag duidelijk bij de promovendus. Onder supervisie van kapitein Steven De Petter drukte Dender zeer hoog en liet Westerlo geen kans om te combineren. Pas na twintig minuten kon de thuisploeg een eerste keer dreigen. De vlijtige Dirar had onvoldoende zicht op de aankomende bal om op doel te besluiten. Het wedstrijdbeeld vertroebelde door onjuiste passes en overtredingen. Beide ploegen kwamen maar weinig meer aan voetballen toe. Vijf minuten voor de pauze kreeg Ogunsoto nog een kasteel van een kans. De Nigeriaan deed zijn huidige vorm eer aan en trapte half over de bal. De Kempenaars herstelden voor de pauze het evenwicht al was de laatste kans nog wel voor Dender.

Twee ongewijzigde elftallen betraden na de rust het nog niet half volgelopen ‘Kuipje’. Jan Ceulemans kon niet tevreden zijn met het geleverde spel van zijn leerlingen in de eerste helft. Toch moest de thuisploeg meteen weer het voetballen aan de blauwzwarten laten. Munyaneza, die ons lichtjes doet terugdenken aan Salou tijdens zijn verblijf bij Zulte-Waregem, zette zich tot tweemaal toe goed door maar het ontbrak hem steeds aan scherpte in de zone van de waarheid. Westerlo kwam stilaan beter in de wedstrijd. Vanop rechts was het opnieuw Dirar die voor inspiratie zorgde maar niemand kreeg een vervolg vervaardigd op zijn inspanningen. Halverwege de tweede helft kwam Van Houdt het dichtst bij de openingstreffer. Zijn doelkans werd uitstekend gepareerd door Van Steenberghe. Het niveau van beide ploegen verliep evenwichtig maar zwak combinatievoetbal verwees naar talrijke rommelige fases. De dubbele wissel aan de zijde van “Westel”, Farssi en Scheelen voor Van Imschoot en Ogunsoto, maakte duidelijk dat de “Caje” de volle buit toch nog wou binnenslepen. De beweeglijke Rachid Farssi wou zich meteen tonen. Diens vrije trap zoefde vlotjes over doel. Een kwartier voor affluiten begon Jefke Delen aan een minisolo vanop links maar Vansteenberghe toonde zich opnieuw secuur. Kort daarop bootste invaller Sarki zijn ploeggenoot na maar dan vanaf de rechterflank. Het vervolg op zijn inzet werd op onbegrijpelijke wijze naast verwerkt. Aan de overkant stormde De Storme op doel af maar besloot overhaast hard naast. In de slotfase werd de wedstrijd wat ontsierd door een opstootje tussen Van Kerckhoven en de ingevallen Dufoor. Laatstgenoemde mocht meteen weer buiten de lijnen plaatsnemen na een betwiste rode kaart van een verwarde scheidsrechter. Westerlo kreeg nog één sublieme kans om de punten thuis te houden. Van Houdt mikte haarfijn naast.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties