Kortrijk wil kalender opnieuw veranderen

Bart van Maele
| 0 reacties
Kortrijk wil kalender opnieuw veranderen
Foto: © SC

De nieuwe voetbalkalender voor tweede klasse is nog geen week oud, maar ze wankelt alweer. KVK Kortrijk wil een kalender waarbij alle ploegen sneller een gelijk aantal matchen hebben afgewerkt dan drie weken voor het seizoenseinde. De club vindt ook dat de woensdagmatchen ongelijk zijn verdeeld.

De West-Vlamingen waren er al niet over te spreken dat ze Union alweer moesten bekampen op de vorige speeldag, terwijl de ploeg al tegen Union had gespeeld (1-2 verlies). Maar de bond vond het te laat om de kalender nog vlug aan te passen voor deze speeldag. Kortrijk overwoog dan om onder voorbehoud te spelen om nadien eventueel een klacht in te dienen, maar gelukkig liep het zo'n vaart niet want de Kortrijkenaren gaven Union in het Joseph Marienstadion een pak voor de broek met spectaculaire 3-5 cijfers.

Maar daarmee was de kous voor Kortrijk niet af. De ploeg zal maandag bij de Kalendercommissie en het Uitvoerend Comité van de Voetbalbond ervoor pleiten om alle al afgewerke wedstrijden in de eerste periode op te nemen. Op die manier zouden alle clubs in tweede klasse evenveel matchen hebben gespeeld na 14 weken, waar dat volgens de huidige kalender maar drie weken voor het seizoenseinde is.

Kortrijk-trainer Heinz Vanhaezebrouck is ook niet te spreken over de manier waarop de woensdagmatchen over de clubs zijn verspreid. Hij haalt als voorbeeld het programma van Virton aan, dat geen enkele woensdagmatch moet afwerken. Op die manier zou Virton frisser aan de volgende speeldag kunnen beginnen. Vanhaezebrouck vindt vindt dit competitievervalsing en hoopt al deze problemen met een nieuwe kalender van de baan te vegen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties