Twee interessante duels sluiten speeldag af

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Twee interessante duels sluiten speeldag af
Foto: © SC

De achtste speeldag was tot nog toe eentje vol verrassingen. En het is nog niet gedaan, want zondag staan er nog twee duels op het programma.

In de vooravond ontvangt KV Mechelen medepromovendus Dender. Een duel in de kelder van het klassement, waarbij de druk vooral ligt bij de thuisploeg. Zeker na de onverwachte zege van FC Brussels op het veld van Lokeren en het knappe gelijkspel van STVV tegen leider Standard. Als KV wint, wipt het over Dender en verlaat het zo de degradatiezone. Net daarom zal Dender wellicht tevreden zijn met een gelijkspel.

KV Mechelen - Dender is een duel met een pittig kantje. Beide teams streden immers vorig seizoen om de titel in tweede klasse, die uiteindelijk naar Dender ging. Voor Koen Persoons is het een speciale wedstrijd. Hij werd vorig jaar kampioen met Dender, maar trok daarna wel naar KV Mechelen. Om het allemaal nog wat leuker te maken: trainers Jean-Pierre Vande Velde en Peter Maes toonden zich vorig seizoen met enkele steken heen en weer niet bepaald de beste vrienden.

Later op de avond ontvangt Germinal Beerschot de Buffalo's van AA Gent. Beide teams kunnen zich geen nieuwe nederlaag veroorloven. Germinal Beerschot hoopt nog eens thuis te winnen tegen een topper, iets wat niet lukte tegen Club Brugge en Racing Genk. Bovendien mag het niet opnieuw verliezen na een toch teleurstellende start.

AA Gent zal dan weer enorm gemotiveerd zijn na het puntenverlies van de concurrenten uit Luik, Anderlecht en Genk. Met een zege komen de Buffalo's op een gedeelde tweede plaats te staan, waarmee ze samen met Club Brugge de grote winnaars van de speeldag zouden worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties