Duitsland verlengt wereldtitel

viki meeuwis

Op het WK voor Dames heeft Duitsland zijn titel verlengd. In een zinderende finale haalden ze het zondag van Brazilië met 2-0. Doelpunten van Birgit Prinz en Simone Laudehr. Brazilië dat in de halve finale favoriet Verenigde Staten met 4-0 van de mat had gespeeld was in de eerste helft nochtans de betere ploeg geweest en trof zelfs éénmaal de paal door een poging van Daniela.

Het eerste kwartier na de rust voerden de Duitsers de druk op en dat was ook het moment waarop Birgit Prinz de 1-0 tegen de netten tikte. Brazilië herstelde het evenwicht en het leek erop dat de wedstrijd zou kantelen maar Marta, topschutster van het WK, miste een penalty.

In de slotfase legde Simone Laudehr de eindcijfers vast. Opmerkelijk is dat Duitsland geen enkele tegengoal incasseerde gedurende dit wereldkampioenschap.

Een uitgebreide nabeschouwing van het WK 2007 voor vrouwen krijgt u later op Voetbalkrant.com.