Mathijssen: 'Systeem voor herhaling vatbaar'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Mathijssen: 'Systeem voor herhaling vatbaar'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Het was lang geleden dat Club Brugge nog eens voetbal bracht zoals dat van gisteren tijdens de eerste helft op het veld van FC Brussels. Na de wedstrijd waren er dan ook tal van opgeluchte gezichten te zien in het blauwzwarte kamp. Coach Jacky Mathijssen was ongetwijfeld een gelukkig man want de crisis die al keihard op de deur klopte, kwam voorlopig nog niet binnen in het Jan Breydelstadion.

"Over wat aan deze wedstrijd is voorafgegaan, zal ik niet veel meer zeggen. Iedereen die deze club een warm hart toe draagt, was diep ontgoocheld na wat er donderdag gebeurd is. Wie schuld treft, doet nu niet meer ter zake. Ik kon alleen maar hopen op een reactie en die is er gekomen. Ik ben zeer te spreken over het rendement, de manier en de wil om samen vooruit te gaan", aldus Mathijssen in de krant Het Nieuwsblad.

Mathijssen begon op Brussels met drie spitsen. "Wie mij kent, weet dat dit niet nieuw is voor mij. Ik koos voor drie aanvallers in functie van deze wedstrijd. Maar nu het experiment uitermate geslaagd te noemen is, loont het misschien de moeite om verder in die richting te denken. Net omdat we met drie spitsen speelden, konden we beter het geluk in de afwerking forceren. Het geeft ons ook een gunstigere opstelling bij balverlies want we kunnen de bal dan hoger recupereren en de tegenstander krijgt minder rust. Brussels kwam er vandaag amper uit", besluit Mathijssen die het nu een weekje rustiger aan kan doen.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties