Mputu naar Standard?

De Nijs Michael
| 0 reacties
Mputu naar Standard?
Foto: © SC

Standard is al druk op zoek naar versterking voor de terugronde van de Jupiler League, zo heeft de Luikse club een 21-jarige Congolese aanvaller op het oog. Het zou gaan om Trésor Mputu, momenteel in zijn geboorteland aan de slag bij TP Mazembe. Dat Standard een spits van deze Congolese ploeg op het oog heeft is niet echt toevallig, ook Dieumerci Mbokani kwam deze zomer namelijk over van Mazembe.

De onderhandelingen tussen Mazembe en Standard zitten al in een ver gevorderde fase, zo is technisch directeur Dominique D'Onofrio afgelopen week zelf naar Congo gereisd om te onderhandelen over een transfer.

Mputu is geen onbekende in ons land, anderhalf jaar geleden wekte hij ook al de interesse van Anderlecht. De Congolees mocht zelfs testen bij de landskampioen, maar kreeg een onvoldoende bij de Brusselse club. Nochtans heeft de jonge spits het al tot Congolees international geschopt, daar heeft hij een goede indruk gemaakt op coach Henri Dépireux. De Belgische coach van het Afrikaanse land omschrijft Mputu als een beweeglijke, tweebenige spits die een neus heeft voor goals.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties