België nipt onderuit tegen Argentinië

Steurbaut Kersten

België heeft op de Grand Prix Futsal in Brazilië haar kwartfinale tegen Argentinië verloren. In een evenwichtige wedstrijd viel de beslissing pas in de verlengingen.

De Belgische zaalvoetballers begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen na acht minuten op voorsprong via Zico. El Haoual kwam dicht bij de 0-2, maar de Argentijnse doelman, Elias, boktste de moeilijke bal weg.

Argentinië voerde het tempo op, maar vond geen openingen in de Belgische verdediging. Na de rust zorgde Amas op de tegenaanval toch voor de gelijkmaker. België maakte het spel en Zico zorgde op een counter, verstuurd door doelman Cragnez, bijna voor de beslissing, maar Elias duwde zijn poging in hoekschop.

Amas bracht in de eerste verlenging Argentinië op voorsprong waardoor de Belgen risico's moesten nemen. Zico fungeerde nog als vliegende doelman en Bali haalde nog twee keer uit, maar Elias gaf geen krimp. Argentië gaat door naar de halve finales en België speelt nog een wedstrijd voor de vijfde plaats.