Frutos: 'Ik begrijp de scheidsrechter niet'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Frutos: 'Ik begrijp de scheidsrechter niet'
Foto: © SC

Nicolas Frutos kreeg tegen Cercle Brugge al zijn derde gele kaart van het seizoen en mist volgende week de wedstrijd tegen Westerlo. “Ik kon goed met de scheidsrechter praten, maar deze beslissing begrijp ik echter niet”, reageerde de Argentijn lichtjes gefrustreerd.
 
In tegenstelling tot zijn vorige kaarten viel deze er niet na zijn voortdurend gemekker tegen de scheidsrechter. “Hij gaf mij geel voor een fout”, verduidelijkt Frutos. “Maar er gebeuren tijdens een wedstrijd dertig vergelijkbare fouten. De anderen krijgen echter geen geel. Ik kan dit niet begrijpen en ben toch wel een beetje kwaad.”
 
Frutos ging naar goede gewoonte weer constant in discussie met Jerôme Efong Nzolo. “In tegenstelling tot de andere scheidsrechters kan je met hem wel praten. Hij heeft zijn beslissing uitgelegd, maar toch ben ik niet akkoord.”
 
De afwezigheid van Frutos tegen Westerlo is een grote aderlating voor Frank Vercauteren. “We proberen hem te begeleiden om zijn emoties te bedwingen, maar alleen hijzelf kan daar iets aan doen. Veel kaarten die hij krijgt zijn wel niet terecht. Je moet er rekening mee houden dat hij tijdens een wedstrijd veel moet incasseren en dat zijn tegenstanders ook weten dat hij zal reageren als ze een fout op hem begaan.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties