Lokerse bankzitters willen speelgelegenheid

Jelle Vereecke
| 0 reacties
Lokerse bankzitters willen speelgelegenheid
Foto: © SC

De bankzitters van Lokeren willen meer spelen en als dat niet meer bij Lokeren lukt, zal dat misschien bij een andere club moeten. Ivan Vukomanovic startte in de basis aan het seizoen en speelde enkele goede partijen, maar enkele weken geleden verzeilde hij weer naar de bank met de komst van Nebojsa Pavlovic. "Ik overweeg om tijdens de winterstop een andere club op te zoeken als ik bij Sporting niet aan spelen toekom. Ik ben pas dertig jaar en heb geen zin om op de bank te verkommeren. Ik wil voetballen en plezier hebben in het spel", zegt de Serviër in Sportwereld. Vukomanovic leek vorig jaar samen met zijn gezin nog heel gelukkig in Lokeren, toen zijn landgenoot Slavo Muslin nog coach was. Maar als erniet veel speelgelegenheid meer is, lijkt een vertrek aan de orde.

De Serviër wordt vooral verweten te traag te zijn in balbezit. "Ik weet niet of ik een trage speler mag worden genoemd. Ik zie in elk geval dat in heel wat topclubs zogenaamd tragere spelers het mooie weer maken. Je kan mits goed positiespel en een beslissende pas vaak gevaarlijker zijn dan met een snelle individuele actie. Ik speel altijd in het belang van de ploeg en laat nooit zomaar over mij heen lopen." De Serviër blijft zich wel ten volle inzetten, maar kan enkel hopen op een invalbeurt zondagavond.

Wie zondagavond naar alle waarschijnlijkheid voor het eerst in de basis staat is Michaël Van Hoey. Door de schorsing van Madi, mag de Belg weer depanneren op de rechtsachter, zoals hij al enkele seizoenen degelijk doet. "Ik sta altijd klaar als men mij nodig heeft. Hopelijk kan ik deze kans grijpen", zegt Van Hoey in HLN. De rechtsachter start echter nooit als titularis aan een seizoen, maar is en blijft wel gelukkig met de goede sfeer op Daknam.

Of hij toch niet ongelukkig is met een minimum aan speelkansen? "Natuurlijk wil ik dolgraag spelen, maar ik zit elk seizoen wel een tijd op de bank. Dan kom ik op een bepaald moment eens in actie en grijp ik die kans. Dan speel ik wat matchen en is het weer gedaan. Maar dit seizoen trek ik voor nieuwjaar geen conclusies." Het is mogelijk dat de rechtsachter wordt uitgeleend aan RS Waasland in de winterstop. Dit kon al voor het seizoen gebeurd zijn, maar Georges Leekens had de Belg toch liever bij zijn team.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties