Ruime derbywinst voor RSD Edegem

Van den Broeck Kathy

Bij Proost Lier ontbraken De Ceuster, Faes en Moumouh, Edegem stond compleet in een partij waar de keepers de twee uitblinkers waren.
Edegem had duidelijk lessen getrokken uit de match tegen JM Frameries en alhoewel het niveau er nog niet echt was liet het een zwak Lier nooit echt in de match komen.
 De beste doelkansen waren dan ook voor Edegem maar een zeer alerte en sterk keepende Laenens blokte af. Kasmi opende na 9' op aangeven van Vercauteren.
De wedstrijd kabbelde voort met doelrijpe kansen voor Edegem en waterkansjes voor Lier die ook door doelman Rousseau gepareerd werden.
Pas na 18' lukte Ajouaou de 0-2. Op slag van rust doorbraak Lier, maar Rousseau redde op de lijn.

Meteen na de herneming de beste kans voor Michiels die alleen op Rousseau afstevende, maar die redde. Nog dezelfde minuut blokte aan de overzijde keeper Laenens eerst af, maar te kort en El Haoual nette de 0-3. Edegem zat op rozen toen na 30' Gielens met een lucky goal de 0-4 op het bord zette. In de slotfase kreeg Zeroual nog de beste kansen op het eerreddend doelpunt voor de Pallieters.