Valencia uitgeschakeld, Schalke haalt punt

Giel Vermeulen
| 0 reacties
Valencia uitgeschakeld, Schalke haalt punt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Schalke 04 heeft comfortabel een punt gewonnen in het Mestella stadion van Valencia. Schalke moet thuis van Rosenborg winnen, wil het zich kwalificeren voor de 1/16 finales. Valencia moest bijna een uur met tien man spelen en werd uitgeschakeld.

Het leek er al niet op dat dit Valencia's wedstrijd ging worden, door hun onzekere start, vooral in de 32e minuut toen de ploeg kapitein David Albelda door een rode kaart verloor. Valencia toonde weinig snelheid en aarzelde om kansen te creëren, terwijl David Villa het in de toegevoegde tijd had kunnen maken, maar een prachtige kans liet liggen.

De inzet was groot voor Valencia en dat was te merken aan de manier van spelen. Het was een kwestie van winnen of de uitschakeling was een feit. Joaquin bleek eerder een bron van frustratie voor zijn ploeggenoten want keer op keer besloot hij de bal te lang bij te houden.
Schalke daarentegen speelde comfortabel en kon voor de eerste keer dreigen toen Ivan Rakitic zich vrij kon spelen op rechts en Ivan Helguera van zich kon afschudden. Zijn steekpass leek op weg naar Kevin Kurnayi, maar Miguel wist de bal te onderschepen. Kort daarop was het Carlos Marchena die redding bracht toen Kuranyi aan de aandacht van Helguera ontsnapt was.

Edu
probeerde hard om de aanval van de thuisploeg te starten en er was even wat hoop toen Rodriguez een steekpass gaf aan Joaquin. Die hoop duurde maar even want in de 32e minuut haalde Albelda Rafhinha onderuit en kreeg prompt een rode kaart onder de neus geduwd.

Nog voor de rust haalde Koeman Morientes eraf en verving hem door Fernandes. Ook Caneira moest eraf en in zijn plaats kwam Albiol op het veld. Luttele seconden voor de rust had Valencia kunnen scoren via een vrije trap, maar Marchena aarzelde te lang en gaf keeper Neuer de kans om af te weren.
Schalke begon sterk aan de tweede helft. Rakitic met een schot, maar dat ging ver naast het doel terwijl de timing van Marchena bijna perfect moest zijn om Altintop te kunnen weerhouden om te scoren. De thuisploeg werd door het publiek aangevuurd, maar noch de passes noch de combinaties waren goed genoeg. Zo ging een schot van Vincente te laag over de grond om gevaar op te leveren voor Neuer. Schalke kwam er terug beter door en Özil wist Kuranyi te vinden, maar die kon niet rechtstreeks op doel schieten, terwijl Villa een late kans miste om Valencia alsnog naar de volgende ronde te loodsen. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties