Blondel krijgt beestje niet getemd

Nico Wieme
| 0 reacties
Blondel krijgt beestje niet getemd
Foto: © SC

Zondagavond liet Club Brugge-middenvelder Jonathan Blondel zich nog maar eens van zijn minder fraaie kant zien. Na een halfuur spel mocht hij met twee gele kaarten de douches opzoeken.

Hij blijft een controversieel figuur, Jonathan Blondel. Geroemd voor zijn nooit aflatende inzet, maar verguisd door zijn soms te drieste ingrepen. Zondag speelde hij zich met die laatste eigenschap (negatief) in de kijker.
 
Toch gelden er misschien verzachtende omstandigheden voor zijn gedrag tijdens het eerste halfuur van de topper Club Brugge – AA Gent. Van in het begin van de wedstrijd werd hij gezocht door de Nederlandse scheidsrechter Pieter Vink.
 
Op een bepaald moment floot Vink voor een overtreding in het voordeel van de Buffalo’s, maar Blondel dacht dat het Club was dat een vrije trap meekreeg. Vlug wou hij de bal uit de handen van de tegenstander nemen om het spel te kunnen hervatten, maar groot was zijn verbazing toen hij van Vink een uitbrander kreeg voor zijn onbetamelijk gedrag.
 
Even later kreeg hij een geel karton aangesmeerd na een vermeende fout vlak voor het strafschopgebied. Blondel speelde echter zuiver de bal, maar kreeg geel voor zijn reactie.
 
Toen diezelfde scheidsrechter nadien een doelpunt van Geraerts afkeurde, kookte Blondels potje helemaal over. Bij de eerstvolgende actie trapte hij Maric onderuit en mocht hij meteen inpakken.
 
Deze wedstrijd typeert geheel de speler Blondel. Het is niet de eerste keer dat zoiets hem overkomt. Zal hij het nooit leren?
 
In Het Laatste Nieuws laat trainer Mathijssen optekenen dat hij er een erezaak wil van maken om Blondel rustiger te laten voetballen. “Ik wil alle criticasters die beweren dat hij een verloren zaak is, bewijzen dat ze verkeerd zijn. Permanent met Jonathan werken om hem beter te maken op dat vlak zal moeilijk zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat het mij zal lukken.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd…
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties