Man City in slotkwartier voorbij Bolton

Kevin Vanbuggenhout

Na enkele mindere prestaties wilde Manchester City weer aanknopen met een zege in de derby tegen Bolton Wanderers. City kwam zonder Emile Mpenza aan de aftrap, onze landgenoot zat op de bank.

De wedstrijd had niet beter kunnen beginnen voor Manchester City. De eerste kans was meteen goed voor een doelpunt. Vassell kreeg ruimte en besloot op Jaaskelainen. De bal kwam dan weer voor doel en Bianchi werkte binnen: 1-0. Man City nam een vliegende start en domineerde het openingskwartier. De eerste dreiging van Bolton kwam er op stilstaande fase. Een kopbal van Ivan Campo op hoekschop van Diouf ging naast. Bolton kwam beter in de wedstrijd en werd ook steeds gevaarlijker via Anelka. Bij een tegenaanval kon Anelka vanuit een scherpe hoek aanleggen, zijn schot scheerde de paal. Vijf minuten later kwam een voorzet van Hunt bij Anelka. De Fransman schoot in de draai van dichtbij naast. Een minuutje nadien was het toch prijs. Bolton zette een mooie aanval op. Een voorzet-schot van Davies werd door Diouf in doel gewerkt: 1-1. Vijf minuten voor de rust kwam Bolton zowaar op voorsprong. Gardner glipte voorbij Corluka en legde terug tot bij Nolan die binnentrapte: 1-2. In het slot van de eerste helft was Bolton simpelweg de betere ploeg.

Een snelle gelijkmaker in de tweede helft was wat City nodig had en zo geschiedde. Michalik devieerde een schot van Hamann erg ongelukkig met het hoofd in doel. De eerstvolgende kans was voor Bolton. Een kopbal van Diouf ging net naast. Manchester City ging meer en meer de bal opeisen. Bolton bleef echter goed georganiseerd. In de 72ste minuut kreeg Bolton zelfs nog een goede kans op een nieuwe voorsprong. Een voorzet van Davies belandde bij Anelka die Dunne afhield. Anelka trapte acrobatisch op doel, Isaksson schudde een goede redding uit zijn mouwen. Een minuutje later was Manchester City aan zet. Na goed voorbereidend werk van Vassell strandde een laag schot van Johnson op de paal. Er kwamen nu meer openingen en dat was in het voordeel van Man City. Petrov zette laag voor en Vassell gleed de bal in doel: 3-2. Na dit doelpunt was Bolton een vogel voor de kat. In de 86ste minuut mocht Emile Mpenza nog op het veld komen. Hij kwam Rolando Bianchi vervangen. Aan het eind van de wedstrijd was Manchester City nog gevaarlijk op de counter. Emile Mpenza miste nog een reuzekans. Garrido speelde de bal in de loop van Mpenza, maar die besloot zwak op Jaaskelainen. In blessuretijd werd het alsnog 4-2. Garrido zette laag voor en youngster Kelvin Etuhu gleed simpel binnen. Manchester City sloot ook zijn negende thuismatch winnend af.

Op verplaatsing zijn de prestaties nog niet constant, maar op eigen veld is Manchester City niet te kloppen. Man City won ook zijn negende thuismatch en moest in het eigen City of Manchester Stadium dit seizoen nog geen puntenverlies toestaan. Tegen Bolton was een gelijkspel een juistere weergave van de wedstrijd, maar City bleef ervoor gaan en pakte in het slotkwartier alsnog de overwinning. In afwachting van 'Super Sunday' klimt City naar de vierde plaats in de rangschikking. Bolton moet het voorlopig stellen met de zestiende plek.