Sterchele: 'Anderlecht is arrogant'

Steurbaut Kersten
Sterchele: 'Anderlecht is arrogant'
Foto: © SC

François Sterchele heeft geen spijt van zijn keuze voor Club Brugge. "Anderlecht is een arrogante ploeg", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Sterchele kon deze zomer kiezen tussen een transfer naar West-Vlaanderen of Brussel. De topschutter uit de Jupiler League koos uiteindelijk voor West-Vlaanderen. "Tussen Anderlecht en Club Brugge had ik de keuze tussen een arrogante club waar ze verwachten dat je plat op je buik gaat liggen om deel uit te maken van hun kern en een club waar ik met open armen werd ontvangen en gerespecteerd", verklaart Cois zijn keuze.
 
De blauw-zwarte aanvaller laat niet na om enkele steken onder de gordel te geven. "Ik denk dat er op alle domeinen gebreken zijn", verwijst hij naar het mindere voetbal dat de landskampioen dit seizoen brengt. Hij heeft ook geen schrik van de harde duels met Wasilewski. Sterchele: "Zijn rug zal pijn doen als ik hem voorbij dribbel."
 
Ondanks het feit dat Club Brugge niet altijd goed voetbalt, blinkt Sterchele van zelfvertrouwen. "We staan eerste, wat een teken is dat anderen niet weten hoe ze ons moeten verslaan. Wie supergoed voetbalt, maar achtste staat, interesseert me niet", aldus de aanvaller. "Ik word ook niet kregelig van de kritiek. We lachen er onderling zelfs mee."
 
Sterchele vond dit seizoen nog maar vier keer de weg naar doel, niet bijster veel voor de topschutter van vorig seizoen. "Vroeger speelde ik in een vrije rol voorin, nu sta ik op de flanken en kan ik minder gevaarlijk zijn. Maar zolang de coach tevreden is over mijn rol ten dienste van de ploeg, maat het niet uit hoe vaak ik scoor." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties