Glouftsis schenkt Antwerp de zege

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp won zaterdagavond met het kleinste verschil van Waasland. Het was invaller Stavros Glouftsis die de meubelen nog kon redden voor de Great Old.

De wedstrijd begon met een enorme kans voor Waasland. Al na dertig seconden stond de 0-1 bijna op het bord, maar Mathyssen schoot oog in oog met de doelman op Ristovic. Het Antwerppubliek begon meteen te morren. Toch kreeg ook de thuisploeg in de beginfase een goede kans, maar Utaka plaatste de bal naast. Twee minuten later profiteerde Mathyssen van mistasten van Elejiko om weer alleen voor Ristovic te verschijnen. Nu mikte de Waaslander naast. Op slag van rust kreeg Antwerp een strafschop. Utaka, die een heel ongelukkige avond kende, trapte de penalty veel te zwak en zo bleef het 0-0.

In de tweede helft waren er minder kansen. Enkel Zarko Jelicic zorgde voor wat gevaar van de thuisploeg. De middenvelder knalde een keer op Verhulst en kwam even later centimeters te kort om een voorzet van Pivaljevic in doel te deviëren. Vijf minuten voor tijd mochten de supporters van Antwerp dan toch juichen. Een afgeweken bal kwam voor de voeten van Glouftsis terecht, die de bal keihard tegen de netten joeg: 1-0. [AN]