Maakt Anderlecht nog kans op de titel?

Nico Wieme
| 0 reacties
Maakt Anderlecht nog kans op de titel?
Foto: © SC

Na de verloren topper van gisteren tegen Club Brugge kijkt Anderlecht tegen een achterstand van maar liefst dertien punten op de koploper aan.

Landskampioen Anderlecht likt zijn wonden na de met 1-0 verloren klassieker tegen leider Club Brugge. Trainer Ariël Jacobs zal heel wat mentaal oplapwerk hebben voor de Europese confrontatie van woensdag op het plein van het Spaanse Getafe. Ondertussen is de achterstand op Brugge opgelopen tot dertien punten. Als de Anderlechtspelers nog zouden dromen van de titel, dan halen ze er best de statistieken niet bij. Die geven de Brusselaars bitter weinig hoop op een verlenging van de landskroon.
 
Sinds 1976 liep paars-wit in dit stadium van de competitie slechts twee keer een even grote of grotere achterstand op in de competitie. In 1997-1998 stond Anderlecht zesde met 24 punten. Dat waren er twintig minder dan Club Brugge. Het werd uiteindelijk nog vierde met 57 punten, op maar liefst 27 eenheden van de Bruggelingen. Een jaar later hadden de Brusselaars weer prijs. Ze bekleedden toen de tiende plaats met 23 punten op zestien punten van leider Club. Uiteindelijk werden ze nog derde op drie punten van kampioen RC Genk.
 
De grootste achterstand die Anderlecht ophaalde na zestien speeldagen bedraagt zes eenheden. In het beruchte seizoen 1985-1986 liep paars-wit omgerekend naar het huidige puntensysteem zes stuks in op Club Brugge en klopte de Brugse rivalen finaal in twee barragematchen waardoor het de titel won. In 1990-1991 telde RSCA zes punten achterstand op AA Gent, maar eindigde het kampioenschap als eerste met negen punten voorsprong op KV Mechelen. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties