Deschacht: 'We hebben te veel leiders'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Deschacht: 'We hebben te veel leiders'
Foto: © SC

In de krant Het Laatste Nieuws laat Olivier Deschacht zijn licht schijnen op de heenronde bij RSC Anderlecht. De landskampioen zit in vieze papieren en mag in zijn honderdste jaar wellicht een nieuwe titel vergeten.

"Misschien is er wat gemakzucht geslopen in de ploeg. Sommigen hadden gedacht dat het wel allemaal vanzelf zou gaan. Ik probeer wel te roepen en te schreeuwen, maar iedereen heeft zijn persoonlijkheid", steekt Olivier Deschacht van wal. 

De linksachter van paarswit is van mening dat er in het team te veel leiders zitten. "Het is bijvoorbeeld moeilijk om iets te zeggen tegen Nicolas Frutos of Ahmed Hassan. Die zijn moeilijk te coachen. Of de kleedkamer minder aan elkaar hangt? Ja, maar dat is bij elke ploeg het geval als het minder goed gaat. Gaat het slecht, dan gunt niemand een ander nog iets", aldus Deschacht.

Deschacht weet ook wat er Anderlecht de komende maanden te doen staat. "We moeten in januari en februari alles winnen. Op alle gebieden doen we nog mee. Je moet wel kunnen accepteren dat je niet ieder jaar kampioen kan worden, maar we zijn nog maar halfweg het seizoen. In februari zullen we meer weten. Of de spelers bevrijd zijn na het ontslag van Franky Vercauteren? Ja, sommigen zijn gelukkiger. Ik hield ook niet zo van die lange besprekingen en afzonderingen, want ik ken de eerste klasse ondertussen van binnen en van buiten en ben een slechte slaper", besluit Deschacht. [NW]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties