Is Lehmann welkom in Dortmund?

Is Lehmann welkom in Dortmund?
Foto: © SC

Deze week wil doelman Jens Lehmann over zijn mogelijke transfer naar Dortmund beslissen. De vraag is alleen of de Duitser weer welkom is bij zijn voormalige club.

Jens Lehmann zal misschien wel twee keer nadenken vooraleer hij zijn handtekening zet onder een contract bij BVB Dortmund. Afgelopen weekend speelden de Borussen een indoortornooi in Halle/Westfalen. Enkele BVB-fans hingen een meterslang spandoek voor de tribune met als opschrift: “Vijand blijft vijand – Lehmann buiten!” Daarenboven heeft de fanclub Desperados haar website aangepast met de tekst “We hebben geen Lehmann nodig” op de voorpagina.
 
Wat hebben deze fans ertegen dat hun club Duitslands beste doelman wil aantrekken? Ze kunnen Lehmann zijn tien jaar bij aartsvijand Schalke 04 niet vergeven. Reeds in de vijf jaren daarna, toen de keeper voor BVB speelde, floten ze hem geregeld uit. Deze fans werden ook niet rustig toen Lehmann met hun club in 2002 de titel won.
 
Het bestuur van Dortmund gelooft echter dat een meerderheid van de supporters een terugkeer van de doelman genegen is. Manager Michael Zorc zei daarover gisteren in Bild: “Allen die iets van sport kennen, zeggen dat de deal zinvol is.”
 
Lehmann zelf stond gisteren voor het eerst sinds 12 december nog eens onder de lat bij Arsenal. In Bild am Sonntag zei hij over zijn mogelijke transfer: “Aangezien het een moeilijke beslissing is, vooral wat mijn gezin betreft, moet ik eerst enkele dingen op een rijtje zetten. Een concreet tijdstip kan ik niet noemen, maar ik denk binnen enkele dagen met mijn beslissing naar buiten te komen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties