Jacobs: 'Scoren gaat nog altijd moeilijk'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Jacobs: 'Scoren gaat nog altijd moeilijk'
Foto: © SC

RSC Anderlecht haalde het gisteren met 2-0 van tweedeklasser RS Waasland in de Beker van België. Toch ging het scoren weer erg moeizaam voor de regerende Belgische landskampioen.

"Ik heb de spelersgroep tijdens de rust weer moeten wakker schudden. Opnieuw was het enthousiasme weg. Onze eerste twintig minuten waren aardig. We begonnen gretig met goed flankenspel. We hadden ook een paar goede kansen. En daar zie je dat we nog altijd een probleem hebben. We hebben er te veel nodig om te scoren", aldus Anderlecht-trainer Ariël Jacobs op Sporza.

"Na die eerste twintig minuten vielen we stil. De balcirculatie was niet goed meer. We gaven ook kansen weg en voor hetzelfde geld kwam Waasland op voorsprong. Het was moeilijk en de spelers gingen weer twijfelen. Ik ben wel tevreden met de reactie na de rust: we scoorden twee keer op korte tijd", ging Jacobs verder.

Bij Anderlecht zou het wel eens kunnen dat ze het een tijdje zullen moeten doen zonder Lucas Biglia. De Argentijn had in de rust zelf naar zijn vervanging gevraagd. "Lucas sukkelt al een tijdje met de ligamenten in zijn knie. In de eerste helft stak de pijn weer de kop op", zegt Jacobs daarover. In de loop van de week zou er meer duidelijkheid moeten komen over de blessure van de verdedigende middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties