Andreasen naar Fulham

Nico Wieme
| 0 reacties
Andreasen naar Fulham
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In een tijdsspanne van vijf dagen verliest Werder Bremen met Leon Andreasen een derde middenvelder. De Deen verkast met onmiddellijke ingang naar Fulham.

Werder Bremen lijkt momenteel wel een luchthaven waar enkel vluchten vertrekken. Nadat eerder Tim Borowski te kennen gaf in de zomer naar Bayern München te trekken en Carlos Alberto aan Sao Paulo werd uitgeleend, verlaat nu een derde speler de groen-witten. Het Engelse Fulham legde 3,9 miljoen euro op tafel voor Leon Andreasen.
 
De Deense international had het duidelijk niet meer naar zijn zin in de Noord-Duitse havenstad. “In Bremen had ik het mij anders voorgesteld. Nu verheug ik mij op een nieuwe uitdaging”, aldus een gelukkige Andreasen in het Duitse blad Bild. Hij vergeet er wel aan toe te voegen dat hem een vorstelijk loon wacht in London. De komende drie jaar zal hij vier miljoen netto mogen bijschrijven op zijn rekening.
 
De vraag is waarom Bremen Andreasen zo gemakkelijk laat gaan. Bremens sportdirecteur Klaus Allofs reageert: “Het aanbod was attractief. En Leon was niet gelukkig bij ons. Ook Werdertrainer Thomas Schaaf wou zijn zegje doen. “Leon wou de derde stap voor de eerste maken. Hij was ongeduldig.” Ondanks de uitgaande transfers vindt de coach het niet nodig om extra spelers aan te trekken. “We konden in de heenronde gemakkelijk geblesseerden vervangen en nu komen er een aantal terug.”
 
Leon zelf zag voor hem geen toekomst meer in Bremen. Ondanks enkele goede prestaties lag hij niet in de bovenste schuif van Schaaf. Zo kon hij nooit doorbreken bij Werder. “De wens om te vertrekken, had ik vorige zomer al. Ik ben echter niet iemand die snel opgeeft. En theater maken zoals Carlos Alberto ligt al helemaal niet in mijn aard.”

Een overzicht van de meest recente wintertransfers vindt u op https://www.voetbalkrant.com?menu=Nieuws&pag=Transfers .
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties