Dupré enige nieuwkomer in Lokerse elf

Jelle Vereecke
| 0 reacties
Dupré enige nieuwkomer in Lokerse elf
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond wordt op Staaien een belangrijk duel gespeeld. STVV hoopt op een goede start om te stijgen in het klassement, Lokeren kan een gouden zaak doen met de inhaalmatch van dinsdag tegen Roeselare in het vooruitzicht.

De thuisploeg moet het voorlopig nog stellen zonder vier van zijn zeven aanwinsten in de wedstrijdkern. Zijn zijn allen nog niet speelgerechtigd. Drie nieuwe verdedigers lijken wel meteen op een basisplaats te kunnen rekenen. Cantaluppi en Gobec zijn nog relatief onbekende namen, rechtsachter Pieter Collen is des te bekender. De rechtsachter zal de positie van Stijn Vreven innemen, die niet meer in de wedstrijdkern geraakte.

Ex-Lokerenspeler Mark Hendrikx is geblesseerd aan de quadriceps en zal er niet bij zijn. Mirsad Beslija, vorige zomer ook gelinkt aan Lokeren, heeft te veel last van de achillespees. De figuur van de heenmatch, Egon Wisniowski, is ook nog steeds geblesseerd. Met een gecontesteerde handsbal zorgde hij voor een penalty voor Lokeren, die de Waaslanders de zege opleverde. Peter Van Houdt komt wel terug uit blessure, maar start waarschijnlijk nog op de bank.

Bij Lokeren zijn de drie nieuwkomers wel allemaal speelgerechtigd, maar enkel Frédéric Dupré lijkt al fit genoeg te zijn om aan te treden van bij de aftrap. De Belgische aanwinst zal op de rechtsachter de voorkeur krijgen op Madi Panandetiguiri. Omer Golan, de man van een miljoen op Daknam, moet nog aanpassen aan het ritme in België en strat op de bank. Ook Veldin Muharemovic, overgenomen van FK Sarajevo, zal waarschijnlijk op de bank starten.

In doel zal Jugoslav Lazic Boubacar Copa moeten vervangen. De goalie is de nationale nummer een van Ivoorkust en treedt dus aan op de Africa Cup. Centraal achterin bestaat er nog enige twijfel over het aantreden van Joao Carlos. De Braziliaan zou kampen met knieproblemen, maar een eventuele transfer zou er ook voor iets tussen kunnen zitten. Een andere Braziliaan, Leonardo, zal binnenkort een contract tekenen voor zes maanden om te bewijzen wat hij kan. Dit is een verdedigende of centrale middenvelder.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties