Van Gaal droomt weer van Oranje

Nico Wieme
| 0 reacties
Van Gaal droomt weer van Oranje
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Louis Van Gaal heeft duidelijke taal geuit. De Nederlander zou een tweede ambtstermijn als coach van Oranje best zien zitten.

Louis Van Gaal steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. De Nederlander is duidelijk. “Ik wil bondscoach van Nederland worden”, zegt hij. Van Gaal wil graag Marco van Basten opvolgen bij het Nederlandse elftal “Nederland behoort tot de vijf landen waar ik bondscoach van wil worden”, beweert Van Gaal.
 
Er is echter één probleem: de Nederlander ligt nog wel onder contract bij AZ. “De Nederlandse voetbalbond zal dus met AZ moeten gaan praten”, aldus de zelfbewuste trainer. Van Gaal werd onder meer door Foppe De Haan, coach van de nationale beloften, genoemd als de ideale kandidaat om Van Basten op te volgen. “Dat doet natuurlijk wel deugd”, zegt Van Gaal. “De Haan is een kenner. Hij zit al langer in het vak dan ik.”
 
Van Gaal was al tussen 2000 en 2002 bondscoach van onze noorderburen, maar toen konden zij zich niet plaatsen voor het WK in Japan en Korea. Van Gaal mocht de baan ruimen voor Dick Advocaat. Nu zou de AZ-trainer weer interesse tonen voor de nationale ploeg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties