Juventus behaalt gelijkspel bij Inter

Maarten Vandenabeele

In de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Coppa Italia behaalde Juventus een 2-2 gelijkspel bij Inter, dat wel vanaf de achtste minuut met zijn tienen verder moest. Roma speelde gelijk in Genua en Udinese won van Catania.

Juventus, net zoals Inter met een heleboel afwezigen, versierde onmiddellijk een aantal corners, zonder direct doelgevaar evenwel. De eerste opwinding was er na 8 minuten: Burdisso ging brutaal door op Del Piero en mocht meteen met rood naar de kleedkamer. Juventus kon niet profiteren van de man meer: kansen waren erg schaars.
Na de pauze klom Inter verrassend op voorsprong: Pelè bediende Cruz (foto), die profiteerde van een misverstand tussen Belardi en Legrottaglie, en zo de 1-0 binnenkopte. De Argentijn was in de 74e minuut ook de ingevallen Boumsong te snel af en prikte de 2-0 binnen. Vijf minuten later bediende de ook al ingevallen Trezeguet Del Piero en Alex schoot met links in de vlucht de aansluitingstreffer tegen de netten: 2-1. In de 85e minuut kopte Boumsong, na een hoekschop, de 2-2 onhoudbaar voorbij Toldo. Cruz kwam nog dicht bij een hattrick en de winning goal, maar zijn schot raakte de buitenkant van de paal.

Udinese klom al na 9 minuten op voorsprong via Ferronetti: 1-0. De bezoekers uit Catania stonden echter 1-2 voor aan de rust: Izco en Martinez scoorden. In de tweede helft trok Udinese toch nog het laken naar zich toe: Pepe, op strafschop, en Felipe zorgden voor een allesbehalve veilige 3-2.

AS Roma moest al na 19 minuten met zijn tienen verder tegen Sampdoria: Mexes pakte zijn tweede gele prent na een domme overtreding op Cassano. Het duurde tot de 62e minuut voor de Blucerchiati konden profiteren: Ziegler pakte uit met een grondscherend schot, waartegen Curci geen verhaal had, 1-0. Lang duurde de vreugde niet, want in de 69e minuut wist Vucinic op de counter een 1-1 gelijkspel uit de brand te slepen.

Morgen wordt Fiorentina - Lazio gespeeld. De returns worden volgende week afgewerkt.