GB speelt topper in Jan Breydel

GB speelt topper in Jan Breydel
Foto: © SC

Morgenavond ontvangt competitieleider Club Brugge seizoensrevelatie Germinal Beerschot. Het Jan Breydelstadion zal vermoedelijk weer tot de nok gevuld zijn.

Wie bij het begin van de heenronde had durven te voorspellen dat met Club BruggeGerminal Beerschot op de 19de speeldag een ware topper geprogrammeerd stond, had men waarschijnlijk naar een of andere psychiatrische instelling gestuurd. Maar bekijk de rangschikking eind januari en dan zie je dat de Ratten op amper vijf punten van de West-Vlaamse koploper staan. Bij een overwinning op Olympia zullen de tenoren van onze vaderlandse competitie terdege rekening moeten houden met de Antwerpenaren.
 
Het parcours van Club en GB toont veel gelijkenissen. Blauw-zwart boekte in zijn laatste elf wedstrijden een 29 op 33. Paars-wit scoorde zelfs een drievoudige hattrick met maar liefst negen overwinningen op rij. Alleen het spelpeil van beide tegenstanders verschilt duidelijk. Daar waar Brugge soms met zichzelf worstelt en zich met noeste arbeid naar enkele arsenaloverwinningen sleepte, ging het vormpeil van Beerschot crescendo en werd er bij momenten frivool gevoetbald.
 
Bij Club zijn er niet echt verrassingen te noteren.De achttien spelers die dinsdag in Westerlo op het scheidsrechtersblad stonden, worden door coach Jacky Mathijssen ook tegen Germinal Beerschot opgeroepen. Karel Geraerts (foto links) neemt zijn plaats in de kern weer in na een gele schorsingsdag. Ook Jonathan Blondel zal van de partij zijn. De middenvelder werd dinsdag aan de ribben geraakt, maar de blessure blijkt al bij al mee te vallen en hindert hem niet om te spelen. Eén man valt straks nog weg uit deze wedstrijdselectie: Stijnen, Lenaerts, Priske, Maertens, Simaeys, Valgaeren, Kucera, Klukowski, De Mets, Vermeulen, Vermant, Englebert, Geraerts, Leko, Blondel, Sonck, Djokic, Sterchele, Salou.
 
GB-trainer Harm Van Veldhoven kan voor deze topper niet beschikken over Daniel Cruz (gele schorsing), Nzelo Lembi (knieperikelen), Jasper Vermeerbergen (revalidatie) en Arsène Né (niet wedstrijdfit). Met Hernan Losada (foto rechts) keert er wel een sterkhouder terug in de kern. Ook het duo Abdoulaye Djire JuniorSerigne Mor Diop is speelgerechtigd en werd meteen aan de kern toegevoegd. De selectie bestaat uit: Steppe, Moons, M. Monteyne, De Wree, Van Dooren, Dheedene, P. Monteyne, Tormena, Wamfor, Owusu, Gyan, Chabaud, Colman, Junior, Losada, Verhoeven, Diop, Dosunmu en Malki.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties