Stijnen hoopt op minimale schorsing

Stijnen hoopt op minimale schorsing
Foto: © SC

Stijnen Stijnen kreeg op 14 januari in het bekerduel met Cercle rood nadat hij Honour Gombami op weg naar zijn doel tegenhield. De Clubdoelman hoopt nu dat hij de minimumstraf krijgt.

Het is voor Stijn Stijnen nog steeds wachten op de schorsing die het sportcomité van de Belgische voetbalbond hem zal opleggen. Onze nationale nummer één kwam in het bekertreffen met Cercle oog in oog te staan met Honour Gombami en zag geen andere uitweg dan hem met zijn arm de weg naar doel te versperren. In Studio één gisterenavond kwam Stijnen nog een keer terug op het voorval.

"Half België sprak over een doodschop, maar ik heb nog nooit iemand een schop met zijn arm weten uitdelen", aldus Stijnen. De doelman wacht gespannen op zijn straf, maar beseft dat de uitspraak zal afhangen van de beïnvloedbaarheid van de leden van het sportcomité. "Als een verdediger een doorgebroken speler neerhaalt, bedraagt de normale strafmaat één speeldag. Ik zie niet in waarom ze mij meer zouden geven. Alles hangt ervan af hoe men zich bij de bond zal laten beïnvloeden."

Stijnen geeft toe dat zijn uitspraken vorig jaar rond Cristiano Ronaldo zijn imago besmeurd hebben. "Ik hoor dat sommigen vijf tot negen speeldagen schorsing voor mij eisen, dan kunnen ze mij beter een heel seizoen langs de kant laten", betreurt de Limburger. "Ik geef toe dat ik in de fout ging, maar er gebeuren ergere dingen dan dat. Als je ziet wat er na die bewuste fase allemaal gebeurde, dan leek mij dat toch erger dan wat ik deed", besluit de man in vorm bij Club.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties