Ivoorkust freewheelt naar de halve eindstrijd

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ivoorkust freewheelt naar de halve eindstrijd
Foto: © SC

Ivoorkust werpt zich steeds meer op als de grote kandidaat voor eindwinst in de Afrika Cup. Het versloeg gisteren Guinée makkelijk met 5-0.

Er staat in deze Afrika Cup geen maat op Ivoorkust. Het nietige Guinée dat eerder verrassend in de kwartfinales was verzeild, was geen partij voor de olifanten. Abdulkader Keita had de oranjehemden met een pegel na 25 minuten op voorsprong gebracht. Van dan af konden de Ivorianen losjes op een grote overwinning afstevenen.

Na de pauze was het eerst Didier Drogba die de score verdubbelde. Hij rondde beheerst een knappe combinatie af via de binnenkant van de paal. Daarna was het de beurt aan Salomon Kalou om twee keer de show te stelen met een doelpunt. Bij het eerste doelpunt liep hij een voorzet van Drogba in doel, bij de tweede treffer rondde hij een collectieve aanval fraai af. De Ivorianen maakten het feest helemaal af toen Bakari Koné een afstandsschot in de winkelhaak deponeerde.

Ivoorkust neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van het duel tussen Egypte, de regerende Afrikaanse kampioen met Ahmed Hassan in de ploeg, of Angola.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties