België wint op Standard

Luc Goderis
| 0 reacties
België wint op Standard
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels hebben vanavond in Sclessin met 0-2 gewonnen van Standard. Het was voor het team van bondscoach René Vandereycken de eerste wedstrijd in de lange voorbereiding op de WK-voorronde.

De Rode Duivels namen op Sclessin een vliegende start en al na zes minuten zette François Sterchele zich door op links.  De voorzet van de Brugse aanvaller werd door Marouane Fellaini voorbij gelegenheidsdoelman Jérémy De Vriendt in doel gewerkt.

De thuisploeg was geenszins aangeslagen door de vroege tegengoal.  Ondanks de ellenlange waslijst afwezigen dwongen de Rouches toch mooie kansen af, maar zowel Salim Toama, als Igor De Camargo en Edouard Kabamba raakten niet voorbij Brian Vandenbussche.

Voor onze nationale elf kwam kersverse Anderlecht-aanwinst Luigi Pieroni nog dicht bij de 0-2, maar zijn schot werd knap gekeerd.

Na de herneming voerden beide coaches een resem wissels door en zo mocht Yves Ma-Kalambay van het Schotse Hibernian voor het eerst zijn opwachting maken.  De vele wissels kwamen het spelbeeld zoals verwacht niet ten goede en daarenboven liet het zware veld amper goed voetbal toe. 

Toch vielen er langs beide kanten nog enkele kansen te noteren.  Vittorio Villano en Reginald Goreux kwamen het dichtste bij een doelpunt, maar faalden uiteindelijk.  Aan de overzijde bleef Thomas Buffel wel attent genoeg en verdubbelde tien minuten voor affluiten de score.



Standard : De Vriendt, Marcos, Sarr, Phibel, Monteyne, Goreux, Fred, Toama, Junior, De Camargo, Kabamba. Ingevallen : Dembélé, Dachelet, Villano, Diop, Nollevaux, Yagan & Marloye.
België : Vandenbussche (46' Ma-Kalambay), Gillet, Kompany (46' Vermaelen), Van Buyten, Lombaerts (46' Vertonghen), Simons (46' Swerts), Fellaini (83' Haroun), Van Damme, Buffel (83' De Smet), Pieroni, Sterchele (46' Geraerts).
Doelpunten : 6' Fellaini (0-1), 81' Buffel (0-2)
Toeschouwers: 4.000
Scheidsrechter: Gaetan Simon

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties