Mathijssen: 'Met Simaeys was 't kot te klein'

Nico Wieme
| 0 reacties
Mathijssen: 'Met Simaeys was 't kot te klein'
Foto: © SC

De blessure die Tom De Sutter bij de belofte-interland in Duitsland opliep, blijft voor beroering zorgen. Zo ook bij Jacky Mathijssen. De Clubtrainer had niet graag hetzelfde met Jeroen Simaeys meegemaakt.

Jacky Mathijssen is in alle staten na de incidentrijke afgelopen week waarin Cerclespeler Tom De Sutter een zware blessure opliep. Clubverdediger Jeroen Simaeys was eveneens geselecteerd voor deze wedstrijd en speelde ook op zondag nog een wedstrijd met blauw-zwart. De FCB-coach had, anders dan zijn Cerclecollega Glen De Boeck, niet aan beloftetrainer Jean-François De Sart gevraagd om Simaeys maximaal een halve wedstrijd te laten spelen. Mathijssen had de student psychologie zelf gevraagd om de bondscoach van zijn 'eis' op de hoogte te brengen. Ook de Clubtrainer wou zijn speler maar één helft zien aantreden.

"Ik had iemand de opdracht gegeven om de beloftematch te volgen", zegt Mathijssen in Het Laatste Nieuws. "Toen die mij meldde dat Simaeys ook aan de tweede helft was begonnen, kreeg ik haast een beroerte. Ik heb mijn contactpersoon gezegd dat ik niets meer wou weten van die tweede helft. Ik was razend."

Woensdag nam de Limburger zijn centrale verdediger even apart. "Jeroen kent nu mijn gedacht. Ik heb gezegd: 'Wat De Sutter is overkomen, had net zo goed jou kunnen overkomen.' Het is jammer dat we het moeten zeggen, maar de blessure van De Sutter is een uitstekende les geweest voor Simaeys."

Is het wel verstandig dat een speler zelf ingaat tegen de nationale selectieheer? "Ik vind dat de normaalste zaak van de wereld. Zeker bij iemand met het karakter van Jeroen. Ik geef toe, bij een andere speler had ik misschien zelf eens gebeld met de trainer. Maar De Sart heb ik óók niet gehoord, hé. Iedereen moet hier lessen uit trekken", beëindigt Mathijssen de discussie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties