Genk opnieuw onderuit, Dender wint degradatieduel

Anthony Van der Planken

Genk slaagt er maar niet in om zijn eerste zege van 2008 te boeken. De Limburgers gingen nu ook op het veld van Westerlo onderuit.

Corstjens bracht de thuisploeg na 20 minuten op voorsprong, maar meteen daarna zorgde Barda voor de gelijkmaker. In de slotfase schonk Dekelver Westerlo alsnog de zege.

Germinal Beerschot liet dure punten liggen. Met een 0-0 gelijkspel thuis tegen Zulte Waregem liet de Antwerpse club de kans liggen om in te lopen op Cercle Brugge.

Onderin geraakte Bergen niet voorbij Charleroi. Het bleef bij 0-0.

Sint-Truiden ging op eigen veld onderuit tegen Dender. De Kanaries domineerden, kwamen ook verdiend op voorsprong via Gobec, maar het tegendoelpunt van Degroote zette een serieuze domper op de avond. In de slotfase zorgde Sylla zelfs nog voor een wel heel gevleide zege voor Dender.

Gelukkig voor STVV verloor concurrent FC Brussels op het veld van Roeselare. Stefaan Tanghe en Kenny Thompson bezorgden daar de thuisploeg de zege.

KV Mechelen – Lokeren ten slotte eindigde op een 1-1 gelijkspel. De thuisploeg nam in de tweede helft de leiding via Vleminckx, Golan zorgde voor de gelijkmaker.