Anderlecht voluit voor kwalificatie

Thomas Dubois
| 0 reacties
Anderlecht voluit voor kwalificatie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond omstreeks kwart voor negen gaat het voor Anderlecht om de knikkers. In Bordeaux verdedigt de landskampioen dan een krappe 2-1 voorsprong uit de heenwedstrijd. Gesteund door 2.000 paars-witte supporters moeten de spelers stuk voor stuk top zijn.

Want Bordeaux blijft de favoriet, reken er maar op dat de wedstrijd in het Astridpark een rookgordijn was voor de effectieve mogelijkheden van de Girondins. Vergelijk beide kernen en je weet direct wie favoriet is en blijft. In voetbal kan alles, denk maar aan de overwinning die Anderlecht enkele jaren geleden in Bordeaux boekte, maar euforie moet in de eerste plaats ruimte maken voor realisme. Anderlecht moet vol aan de bak om die 2-1 voorsprong te verdedigen. Een keer scoren kan daarbij van groot belang zijn.
 
Vorige week kwam Sporting op achterstand na een dubieuze strafschop die door Jussié omgezet werd. Die voorsprong was tegen de gang van het spel in, want Anderlecht speelde goed. Het kwam dan ook verdiend op gelijke hoogte. En hoe, een vluchtschot van Polak belandde enig mooi in doel. In de slotfase gooide de ploeg van Ariel Jacobs alles naar voor, en dat loonde. Al strompelend kon Mpenza voor de ontlading zorgen.
 
Mpenza start wellicht in de basis vanavond, Serhat Akin herstelt nog van ziekte en is hoogst onzeker. Ook Hassan zit in de 19-koppige selectie, hij keerde nog maar net terug van de Afrika-Cup en liep daar naar eigen zeggen een blessure op, maar dat zou hem niet beletten om te spelen. Pareja zit ook in de kern en zou speelklaar geraken. Goor pakte vorige week een gele kaart en is deze week geschorst, Gillet is wel speelgerechtigd en neemt z’n plaats in. Pieroni en Vlcek zijn er niet bij omdat ze eerder al Europees in actie kwamen met hun vorige ploeg. Frutos, Deschacht en Legear zijn er niet bij, ze zijn geblesseerd.
 
Jussié die in de heenwedstrijd het Franse doelpunt scoorde, zal er vanavond niet bij zijn. Hij viel dinsdagochtend uit met een blessure aan de adductoren. Planus en Fernando moeten ook nog van aan de zijlijn toekijken. Diarra is geschorst. Wellicht laat coach Laurent Blanc Micoud en Cavenaghi op de bank zitten. Hij wil roteren, de Girondins zijn bezig aan een strak schema van 12 wedstrijden in veertig dagen.
 
In totaal krijgt Anderlecht dus de steun van 2.000 supporters ter plaatse. In totaal worden er 15.000 toeschouwers verwacht in het Stade Chaban-Delmas. De wedstrijd is live te volgen bij Voetbalkrant.com. Ook VT4 en Sporza Radio zorgen voor een live verslaggeving. De wedstrijd zal geleid worden door de Turk Selçuk Dereli.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties