Analyse Brugse bank stuwt Club richting titel

Thomas Dubois
| 22 reacties
Brugse bank stuwt Club richting titel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een week na de verliespartij tegen Standard loopt Club Brugge alweer uit na puntenverlies van de achtervolgers en een eigen overwinning.

Een blik op de resultatentabel gaf de perfecte weergave van het spektakelgehalte van speeldag 23. Weinig doelpunten en maar liefst drie scoreloze gelijke spelen die dan vooral in de top gesitueerd waren. Standard tegen AA Gent, Cercle Brugge tegen Roeselare en Germinal Beerschot tegen Charleroi eindigden alledrie op een 0-0. Club Brugge won op Lokeren met 0-1 en sloeg zo de slag van het weekend. Onderaan eindigde het staartduel tussen Bergen en Brussels ook alweer op een gelijkspel. STVV velde het verdict van Hugo Broos door met 0-1 te gaan winnen in de Cristal-arena. Het weekend kon voor Club amper beter, want ook Anderlecht verloor zondagavond op het veld van Zulte Waregem.
 
In de Limburgse derby werd het verdict geveld voor Hugo Broos. Een onmachtig Racing Genk ging in het eigen stadion onderuit tegen de buren uit Sint-Truiden. Overtuigen kon de thuisploeg nooit. Halfweg de tweede helft scoorde Coulibaly een enorm belangrijk doelpunt voor de Haspengouwers, 0-1 en het einde van Broos. Voor Genk kan het seizoen niet vlug genoeg voorbij zijn.
 
Standard kwam voor de tweede keer op rij thuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel. In een aangename wedstrijd kregen zowel de Rouches als AA Gent enkele uitstekende kansen, een billijk gelijkspel. Al kwam de thuisploeg goed weg toen een heerlijke bal van Fadiga op de lat belandde na slecht ontzetten van doelman Espinoza. Aan de andere kant van België geraakte Cercle Brugge niet voorbij Roeselare. Groen-zwart kreeg de kansen, maar vond telkens een wit-zwarte afweergordel op de weg. De kritiek op het spel van Roeselare zal opnieuw legio zijn; onterecht, want de West-Vlamingen spelen uitgekookt en zijn heus meer dan een betonnen gordel. Het is een stevig blok dat al bewees spektakel te kunnen brengen.
 
De 0-0 leek wel een trend afgelopen weekend. Ook Charleroi - Germinal Beerschot bleef doelpuntenloos. De eerste helft verliep vrij gelijkopgaand. In de tweede helft kregen we een ander beeld en was het de thuisploeg dat aanspraak maakte op de overwinning. Die kwam er uiteindelijk niet, in Charleroi wachten ze al sinds november op een thuisoverwinning.
 
KV Mechelen springt over Moeskroen in het klassement na een 0-1 overwinning. De eindstand stond al na tien minuten op het bord na een doelpunt van Dunkovic. Een meer dan verdiende overwinning voor Malinwa dat zichzelf zo langzaam maar zeker naar het behoud voetbalt. Voor Moeskroen heeft de trainerswissel niet het verhoopte effect, Enzo Scifo behaalt een 1 op 18, mager als u het ons vraagt.
 
Boskamp en Dender, het lijkt een mooi huwelijk te gaan worden. Ook Westerlo, dat bezig was aan een stevige reeks van wedstrijden zonder verlies, ging afgelopen weekend voor de bijl. Van den Eede bracht de thuisploeg op het kwartier ongelukkig op voorsprong via een eigen doelpunt. Sylla zette in de slotminuten de 2-0 eindstand op het scorebord.
 
Franky Van der Elst zocht zaterdagavond tevergeefs naar een eerste overwinning in het degradatieduel tegen Bergen. In een duel dat gekleurd werd met twee rode kaarten –aan elke kant eentje- was het Bergen dat op voorsprong kwam via Dahmane, die dus toch mocht spelen. Tot enkele seconden voor tijd zag het er naar uit dat het doelpunt zou volstaan voor de overwinning, maar dat was zonder Gorius gerekend, die het leer in de slotminuut tegen de netten joeg, 1-1.
 
Afgaande op de resultaten van zaterdagavond kon Club Brugge, ongeacht het resultaat van Anderlecht even later, een uitstekende zaak doen. Dat deed het ook. Het won met 0-1 op Lokeren na een lichte strafschop. In de slotfase ontpopte Glenn Verbauwhede zich tot de matchwinnaar toen hij een penalty van Lokeren stopte. Een week nadat heel België Standard uitriep tot de titelkandidaat bij uitstek, toont blauw-zwart waar het verschil gemaakt wordt: kunnen rekenen op een sterke bank. Het elftal dat zondag aan de aftrap kwam onderging door schorsingen en blessures een hele metamorfose in vergelijking met het type-elftal. Het bleek geen verzwakking voor FCB. Op karakter had de ploeg het meeste balbezit en enkele goede kansen. En net als Stijn Stijnen haalde Glenn Verbauwhede dus alle pogingen van Lokeren uit zijn doel. Zo word je kampioen.
 
Zeker na het verlies van Anderlecht zondagavond tegen Zulte Waregem. Sporting kwam de afgelopen weken opzetten en stuntte zelfs Europees, maar tegen Essevee verloor het van zijn pluimen. Al na een kwartier stond de thuisploeg op voorsprong via Leye. Paars-wit ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet. Het kreeg via een strafschop nochtans een uitstekende kans, maar Hassan miste. Anderlecht lijkt zo toch definitief uitgeteld voor de titel, de kloof met de leiderspositie bedraagt elf punten. Voor Zulte Waregem een opsteker in een tot nu toe grijs seizoen. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties