Trekt Standard de lijn door?

Nico Wieme
| 7 reacties
Trekt Standard de lijn door?
Foto: © SC

Zaterdagavond ontvangt KVC Westerlo in het plaatselijke Kuipke Standard Luik. De Kempenaars zijn uit op revanche na de nederlaag vorige week bij FCV Dender. Standard kan ook maar best winnen om geen onnodige punten te verspelen in de titelstrijd.

KVC Westerlo was tot vorig weekend aan een indrukwekkende reeks bezig. Op FCV Dender zagen de troepen van Jan Ceulemans een reeks van tien opeenvolgende competitiewedstrijden zonder nederlaag plots gestopt. De Kempenaars haalden sinds na hun nederlaag tegen Anderlecht op 10 november 2007 vijf overwinningen en vijf gelijke spelen: goed voor 20 op 30. De toppers Club Brugge (0-0) en Racing Genk (2-1) lieten kostbare punten liggen in ’t Kuipke.
 
Kuipke wil weer dansen
Standard kende de laatste weken wisselend succes. De Rouches pakten sinds de winterstop 12 op 18. Ze begonnen goed met overwinningen tegen Zulte-Waregem en Brussels, maar dan stokte de machine. Op Cercle en thuis tegen Roeselare kwam de ploeg van trainer Michel Preud’homme twee keer niet verder dan een 0-0-gelijkspel. Met drie punten achterstand trok Standard dan naar Club Brugge, maar daar werd met 1-2 gewonnen zodat beide concurrenten weer op gelijke hoogte stonden. Vorig weekend liet rood-wit weer punten in eigen huis liggen. Tegen AA Gent kwam men evenmin verder dan 0-0. Afgelopen woensdag kreeg Cercle Brugge in de beker de rekening gepresenteerd. In een uitstekende tweede helft walsten de Rouches over groen-zwart.

Gehavend Westerlo
Westerlo kan voor deze affiche niet rekenen op de diensten van Ronny Gaspercic (knie), Wouter Van der Mieren en Nabil Dirar (beiden enkel). Laatstgenoemde moet het twee weken rustig aan doen. Ook Michael Modubi (bil) zal er niet bij zijn. Hij traint individueel op het veld. Jeffrey Ntuka loopt nog rond met krukken en krijgt behandeling bij de kinesist. Voor Gunther Vanaudenaerde (enkel) komt deze wedstrijd ook nog te vroeg. De ex-Cub Bruggeverdediger werk aan zijn conditie in de fitness. Tom Van Imschoot en Wouter Corstjens zijn geschorst. Jef Delen traint nog steeds individueel en is nog twijfelachtig.
 
De kern bestaat uit: De Winter, Sarki, Wagemakers, Adams, Wils, Molenberghs, Getulio, Evens, Van Hout, Zelenka, Van Kerckhoven, Van den Eede, Farssi, Delen, Mennes, Dekelver en Christiaens. 
  
Hoe fit is Standard?
Standard trekt met het nodige vertrouwen richting Kempen. Nadat woensdag Cercle Brugge in de beker afgetroefd werd, lopen de Rouches over van vertrouwen. Komt daar nog eens bij dat Steven Defour vrijdag zijn contract verlengde. De vraag is echter hoe Standard de veldslag van woensdag verteerd heeft. Het is duidelijk dat Defour nog geen volledige wedstrijd aankan. Of de kapitein fit genoeg is om zaterdag opnieuw vol aan de bak te gaan, zal nog moeten blijken. Ook het aantreden van Milan Jovanovic is – zoals steeds de laatste tijd – twijfelachtig. Michel Preud’homme maakte zijn kern nog niet bekend.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties