Interview Spencer Verbiest: 'Eindronde een must'

Dirk Pieters
| 0 reacties
Spencer Verbiest: 'Eindronde een must'
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Voetbalkrant.com had een gesprek met Spencer Verbiest. De middenvelder van Antwerp hoopt nog steeds op de eindronde en de promotie naar eerste klasse. We stelden de speler van de Great Old verschillende vragen.

Je speelt nu al even bij Antwerp, maar daarvoor kwam je al uit voor enkele andere clubs. Omschrijf kort je carrière. 

Van mijn zes tot acht jaar speelde ik bij Putte s.k, een ploeg uit provinciale vlak bij mijn ouderlijk huis. Van mijn achtste tot mijn veertiende speelde ik bij het toenmalige Germinal Ekeren. Nadien kwam ik uit voor AA Gent, waar ik op 17-jarige leeftijd mijn debuut heb gemaakt voor het eerste elftal op het veld van het toenmalige Harelbeke. Tijdens deze periode heb ik ook een intertoto-wedstrijd gespeeld op het veld van Malaga. Van mijn 19 tot 21 jaar kwam ik uit voor Heerenveen uit Nederland,waar ik mijn debuut maakte op Ajax. Nadien kwam ik op de Bosuil terecht. Tijdens mijn jeugdjaren ben ik ook uitgekomen voor alle leeftijdscategorieën van het nationale elftal (vanaf de -16 jarigen tot de beloften). 

Vanwaar je keuze voor Antwerp? Al spijt gehad van je keuze?

In eerste instantie voor de ambitie en de uitstraling van de club zelf. Antwerp is nog een echte ploeg met traditie. Uiteraard spelen de supporters van Antwerp ook een hele belangrijke rol in dit verhaal. Ik denk dat we met recht en rede mogen zeggen dat wij bij Antwerp steeds mogen rekenen op een achterban, waarvan hun trouw en enthousiasme bijna ongekend is in België. Zelf was ik als jonge gast ook supporter van Antwerp en het is natuurlijk heel speciaal als je uiteindelijk kan spelen voor die ploeg waar je als kind zelf vroeger in de tribune zat te dromen van een voetbalcarrière.

Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze omdat ik bij Antwerp de kans heb gekregen om verder te evolueren en zo naar mijn mening een betere speler te worden. Daarnaast heb ik bij Antwerp ook al heel veel mooie momenten kunnen beleven. Handig meegenomen is ook het feit dat ik zelf van Antwerpen ben, en dat ik na mijn avontuur bij Heerenveen zo weer wat dichter bij mijn familie en vrienden kan zijn.

Omschijf het seizoen van de Great Old.

We hebben dit seizoen jammer genoeg een vrij dramatische start genomen, met op een gegeven moment zelfs een plaats in de degradatiezone als gevolg. Drie maanden later hebben we dan toch de juiste vorm te pakken gekregen en zo hebben we een remonte kunnen inzetten. Als we verder kunnen blijven spelen op dit niveau, dan ben ik zeker dat we nog mee kunnen strijden voor een ticket voor de eindronde. Vooral de laatste overwinning, 0-7 tegen Beveren was, een serieuze opsteker.

Hoe zie je het verloop van de competitie nog ? Eindronde halen of net niet ?

Als we blijven spelen en evolueren zoals we de laatste wedstrijden gedaan hebben, dan zou een eindrondeticket ons echt niet meer mogen ontglippen. Er zijn momenteel nog elf speeldagen te gaan, dus er kan nog veel veranderen. Ik ben er trouwens rotsvast van overtuigd dat we met deze kern zeker bij de top 3 zouden moeten kunnen eindigen.

Was de wedstrijd tegen Beveren één van de belangrijkste wedstrijden?

Op dit moment is elke wedstrijd in het seizoen belangrijk voor ons, maar deze wedstrijd heeft inderdaad nog iets speciaals, rekeninghoudend met de geschiedenis van beide clubs. We mochten absoluut niet verliezen om de aansluiting bij de top 5 te behouden. Gelukkig werd het een avond om niet snel te vergeten. 

Omschrijf Antwerp en zijn supporters. Hoe belangrijk zijn deze laatste voor de club?

Antwerp bestaat dankzij zijn supporters. De fans zijn een uithangbord en vanuit de spelersgroep is er dan ook veel respect voor onze supporters. Het is leuk te merken hoe de nieuwe spelers zich verbazen over de fantastische sfeer die onze supporters kunnen teweegbrengen. Persoonlijk sta ik eigenlijk soms ook nog steeds versteld. Dankzij hen weet je dat de club leeft en dat eerste klasse niet ver weg meer is. Als je ziet wat voor kabaal zij maken, dat geeft een extra goed gevoel.

Hoe zie je de toekomst? Ook volgend jaar eventueel in tweede met Antwerp? Of enkel als ze naar eerste gaan? Tot wanneer loopt je contract?

In eerste instantie wil ik dit jaar nog steeds zeer graag overgaan met Antwerp naar eerste klasse en ik ben ervan overtuigd dat deze kans nog steeds bestaat. Normaal gezien blijf ik volgend jaar ook nog gewoon bij Antwerp spelen. Persoonlijk hoop ik later ook nog eens uit te kunnen komen bij een buitenlandse club, maar met mijn 24 jaar heb ik daar voorlopig nog tijd genoeg voor. Eerst en vooral promoveren met Antwerp, dat is voorlopig zonder twijfel de enige prioriteit.

Is er interesse geweest afgelopen zomer / winter ? Van eersteklassers?
Er wordt veel gezegd en geschreven, maar persoonlijk ben ik nog niet concreet gecontacteerd door een andere club. Ik zou dus niet weten waarom ik Antwerp zou verlaten.


Omschrijf de groepssfeer bij de spelers. Was er ook tijdens de mindere periode nog een goede groepssfeer?
Ondanks de verscheidene nationaliteiten in onze ploeg, wat soms de communicatie kan bemoeilijken, heerst er steeds een uitstekende sfeer in de kleedkamer en op het veld. Zelfs in de beginperiode, waarin de resultaten wat tegenvielen, was de sfeer goed. De trainer is hier in grote mate ook verantwoordelijk voor.

Als de eindronde niet lukt, wat is dan de oorzaak? 
Door de vele kwetsures in het begin van het seizoen hebben we een mindere start genomen. Daarnaast hebben we nog teveel punten laten liggen tegen de kleinere ploegen in de reeks. Die beide redenen zouden eventueel een mogelijke oorzaak kunnen zijn. Maar zoals reeds eerder gezegd, ik ben ervan overtuigd dat we de eindronde wel gaan halen. Voor het niet halen ervan, bestaan eigenlijk geen geldige excuses.

Warren Joyce lag zwaar onder druk bij de supporters. Ook de spelers kregen heel wat kritiek. Hoe reageerde de groep?
We weten dat de supporters van Antwerp een kritisch publiek zijn, en het feit dat zij op een gegeven moment van zich lieten horen, was dus niet echt een verrassing. Bovendien waren we op dat moment als ploeg ook niet op het gepaste niveau aan het spelen, dus de kritiek was ook terecht. De supporters hebben ons zo dan eigenlijk ook alleen maar gestimuleerd om te blijven werken en langzaamaan zijn de resultaten dan ook gevolgd.

Er is ook nooit uit de ploeg zelf de vraag gerezen om afscheid te nemen van onze trainer. Dat had naar onze mening niet bijgedragen tot een oplossing. We moesten op dat moment gewoon als groep erin blijven geloven en hard blijven verder werken

Tot slot: Omschrijf Antwerp in drie woorden.

Met een beetje goede wil: Ploeg – vant- stad!  of Traditie - Ambitie - Sfeer

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties