Boi: 'Interesse van Club? Heb ik ook al gehoord'

Kristof Blomme
| 0 reacties
Boi: 'Interesse van Club? Heb ik ook al gehoord'
Foto: © SC

Cercle speelt een uitstekend seizoen en bezet nog steeds de derde plaats. Hoewel de aanvallers steeds in 'the picture' komen speelt ook Frederik Boi een sterk seizoen.

De 26-jarige Bruggeling werd door trainer Glen de Boeck dit seizoen voor het eerst op de rechtsachter geplaatst. Dat werd een succes, want hij is niet meer uit de basis van Cercle weg te denken. "Dit is een positie die me echt ligt. Ik durf zeggen dat ik op een constant hoog niveau speel. Het is nu al goed, maar het kan nog beter. De Cock en Van der Heyden onder Sollied, dat waren moderne backs die voor aanvallende impulsen zorgden. Ik denk dat ik die kwaliteiten ook heb. Ik heb ook het voordeel dat Cercle wil aanvallen. Ik ben meer een rechtsback voor een ploeg die dominant voetbal brengt."

Volgens de geruchtenmolen zou Club Brugge de speler intensief volgen. "Ik heb dat ook al gehoord", reageert hij. "Ik zou voor Club kunnen voetballen, ja, maar als Club komt zullen er ook wel andere geïnteresseerde ploegen zijn. Naar Club...in mijn familie zouden er een paar niet content zijn. Ik ga ervan uit dat het zover niet zal komen. Ik loop Luc Devroe hier regelmatig tegen het lijf. Hij zegt altijd goeiedag, maar we hebben nog niet gesproken."

Bij Cercle voelt Boi zich, ondanks de sterke prestaties dit seizoen, niet helemaal gewaardeerd. "In de heenronde heeft Cercle de contracten van enkele spelers opengebroken. Ik was daar niet bij. Dan zeg ik, je bent niet goed aan het opletten. Ik kom goed overeen met De Sutter en weet wat hij verdient. Ik zit nu zeven jaar bij de A-kern en als ik iets meer vraag is het van, 'hola...'." Toch wil hij niet absoluut vertrekken bij groen-zwart. "Ik heb nog een contract voor één seizoen en wil niet absoluut weg. Maar ik ben op een punt gekomen dat ik het maximum uit mijn carrière moet halen. Ik word 27 en weet dat ik het niveau aankan. Als ik zie dat iemand als Gillet naar Anderlecht kan... ."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties