Koen Persoons na Dender - KV Mechelen

Tim Buedts
| 3 reacties
Koen Persoons na Dender - KV Mechelen
Foto: © SC

Na de wedstrijd tegen KV Mechelen spraken we met Koen Persoons. Hij was vorig seizoen één van de spelers die de promotie verwezenlijkte voor Dender.

Koen, jullie behalen een belangrijke zege vandaag?
 
“Als we vandaag wonnen konden we weer één of twee plaatsjes opschuiven. We doen een hele goede zaak voor het behoud. We gaan pas zeggen dat we gered zijn wanneer dit mathematisch zeker is. We kunnen echter nu al denken en hopen dat het zo zal zijn.”

Je hebt op het einde van de wedstrijd een applausvervanging gehad?
 
“Ik denk niet dat het echt een applausvervanging was maar het was wel leuk. Ik heb een applaus gehad van de thuissupporters en vind dat een mooi gebaar.”
 
Jullie stonden aan de rust 0-1 voor maar na de rust kregen jullie het toch lastiger?
 
“Met de inbreng van Sylla hadden ze snelheid langs beide kanten en dat was wel opletten. Munyaneza werd goed opgevangen door Van Hoevelen en we wisten dat we die periode moesten doorkomen om te kunnen winnen. We scoren dan die tweede en krijgen daarna veel ruimte en zo wordt het gemakkelijk 0-3.”
 
Denk je dat Dender in eerste klasse zal blijven?
 
“ Door wat ik de laatste weken heb gezien denk ik van wel. Vandaag was het wat minder maar ik denk dat dit vooral onze verdienste is. Ik denk en ik hoop dat ze zich wel zullen redden.”
 
Heb je nog contact met spelers van FC?
 
“Ja, ik heb nog goed contact met Gerets en met de assistent-trainer Patrick Asselman. Gerets is een vriend van mij en daar ga ik straks nog iets mee drinken.”
 
Ik heb uit goede bron vernomen dat Humo je aangesproken heeft om deel te nemen aan de gouden stud?
 
“Dat is waar. Ik wil met eerst nog tien jaar tonen op sportief gebied en als ik dan nog een lichaam heb dat toonbaar is zal ik er dan eens over nadenken. Ik wil me nu sportief bewijzen en dan zie ik later wel of ik aan zo een dingen kan meedoen. Moest ik meegedaan hebben dan had Gerets natuurlijk nooit gewonnen.”
 
We hebben ook vernomen dat je gaat trouwen?
 
“Ja dat is waar. Ik ga de week na de laatste competitiewedstrijd trouwen. Ik hoop dat ik dan twee weken na elkaar kan feesten.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties