In het volgende bericht geven we u een overzicht van wat er de afgelopen week in het de Antwerpse vierde provinciale is gebeurd. Aangezien het om de eerste editie gaat is het mogelijk dat er nog nieuwsfeiten van voorheen werden opgenomen.

Vierde provinciale A:

Olympic Essen:
­-De club vond een opvolger voor Dirk Degeeter. Johan Claassens neemt volgend seizoen de sportieve leiding van Essen op zich.

-Essen verknalde het kampioenenfeestje van Zwijndrecht door er met 1-2 te gaan winnen. Zwijndrecht kwam nochtans wel op voorsprong in de tweede helft.

VE Stabroek :
-Ruud Vermaelen verlaat de club. De jonge middenvelder trekt naar Kaart.

-De broers Patrick en Dirk Van Paemele zijn ook volgend jaar hoofd-en assistentcoach.

-De wedstrijd tegen FC Merksem ging niet door omwille van de vele plassen op het veld. De scheidsrechter liet de spelers toch tot twee maal toe opdraven om op te warmen, maar stuurde hen even veel keer terug naar de kleedkamers. De wedstrijd wordt dit weekend gespeeld.

Zwijndrecht:
-De titel werd nog niet gevierd op linkeroever. Olympic Essen vergalde het titelfeestje van Zwijndrecht. De wedstrijd tegen Jong Merksem moet nu voor de beslissing zorgen.

FC Merksem:
-De wedstrijd tegen VE Stabroek ging niet door omwille van de vele plassen op het veld van Stabroek. De scheidsrechter liet de spelers toch tot twee maal opdraven om op te warmen, maar stuurde hen even veel keer terug naar de kleedkamers. Komende zondag wordt de wedstrijd gespeeld.

Jong Merksem:
-De mensen van Jong Merksem zitten met personeelsproblemen. De smalle kern werd nog uitgedund doordat smaakmakers Grauwmans en Arhoun forfait moesten geven. Ook Claes en Verhaert moesten verstek geven. Toch haalde Jong Merksem een knap resultaat tegen Turk Sport: 0-0.

SK Donk:
-Donk haalde zwaar uit op het veld van Berendrecht. Het werd 0-4 met dank aan Linkens die drie maal scoorde.

Vierde provinciale B:
Oxford Hemiksem:

-De club is nog altijd op zoek naar jeugdspelers geboren tussen 1993 en 2003. Voor verdere info verwijzen we u naar de website van de club.

Vierde provinciale C:
Herselt:

-Het is al zeker dat Herselt volgend seizoen in derde speelt. De club won enkele speeldagen geleden al met 4-0 van Blauberg waardoor het drie speeldagen voor het einde al zeker was van de titel.

Immer Voort:
-Op 31 mei vindt de familiedag plaats

Broechem
-Grote zege voor Broechem afgelopen weekend. Op bezoek bij Emblem werd het 1-7. Baeten maakte drie doelpunten.

Emblem:
-Emblem ging opnieuw met de billen bloot. Broechem won met 1-7. Schellens kon vanop de stip de eer redden.
Kessel:
-Met onder andere vier doelpunten van Mariën boekte Kessel een ruime 2-7 overwinning op het veld van Immer Voort.

Vierde provinciale D:
Grobbendonk:

-Op 17 mei vindt er op de terreinen van Grobbendonk een mini-voetbaltornooi plaats.

-De club wil volgend jaar ook een veteranenploeg hebben en zoekt volk. Meer info op de website.

Zoersel:
-Zoersel speelt vanaf volgend seizoen in derde. Het had aan een 1-4-overwinning op het veld van Poederlee genoeg om de titel te vieren. Zoersel is de club van ex-eersteklassespeler Bartholomeussen. Hij scoorde trouwens ook in de kampioenenwedstrijd. De linkspoot maakte de 1-3 na veertig minuten.

Pulle:
-Kennens was de grote man bij Pulle op bezoek bij Massenhoven. Hij maakte de 0-1 en 0-2. Massenhoven kwam uiteindelijk nog wel terug tot 1-2, maar in blessuretijd lukte Kennens zijn derde van de middag.
Dosko Baarle Hertog:
-De wedstrijd tegen Westmalle ging met 4-1 verloren. Bovendien kreeg Seels een kwartier voor tijd nog een rode kaart. Toen stond de eindstand al op het bord.
Zandhoven:
-Zandhoven ging in eigen huis met 0-3 ten onder tegen Flandria. Het team eindigde ook met een man minder nadat De Prins tien minuten voor tijd tegen rood aankeek.

ZELF REGIONAAL NIEUWS MELDEN ? :  eindredactie@voetbalkrant.com