Zwak Anderlecht dankt Dheedene

Anderlecht heeft een goede zaak gedaan in de heenwedstrijd van de halve finale van de Beker van België. De landskampioen won met het kleinste verschil van Germinal Beerschot. Een onverdiende zege voor de ploeg van Ariël Jacobs.

In het begin van de wedstrijd was het duidelijk wie het initiatief wou nemen. Het was Germinal Beerschot dat Anderlecht meteen op de eigen helft drukte. Zonder echt gevaarlijk te zijn kwamen de bezoekers er regelmatig goed uit. Een eerste kansje was er voor Malki, maar de topschutter van Germinal Beerschot schoot naast. Ook nadien bleef de Antwerpse fusieclub de betere ploeg. Het was Malki die het meest gevaarlijk was, maar zijn vizier stond niet op punt. Anderlecht stak voor het eerst de neus aan het venster na iets meer dan een half uur. Een reuzekans voor Pieroni, maar de aanvaller schoot op Germinal Beerschot-doelman Kenny Steppe. Op het einde van de eerste helft was Schollen de grote held van Anderlecht. Hij hield King, Monteyne, Malki en Ederson met enkele schitterende reflexen van een doelpunt en zo bleef het 0-0.

In de tweede helft herpakte Anderlecht zich gedeeltelijk. Nog steeds speelde de landskampioen niet op hoog niveau, maar er was duidelijk beterschap in het spel. Biglia en Gillet kregen een schietkans, maar beide heren kwamen niet tot scoren. Toch moest de verdediging van Anderlecht waakzaam blijven voor de snelle uitbraken van Germinal Beerschot. Vooral Cruz leek meermaals ongrijpbaar voor Biglia en co. Frutos kreeg nog een klein half uur om Anderlecht een doelpunt te schenken, maar ook de Argentijn kreeg kon aanvankelijk weinig bijbrengen. Germinal Beerschot moest de laatste tien minuten alles geven om stand te houden, maar het zat de Antwerpse fusieclub niet mee. In de 87e minuut speelde Didier Dheedene de bal voorbij zijn eigen doelman Kenny Steppe: 1-0. Er wacht Germinal Beerschot een zware opgave, over een maand op het Kiel. (AN)