Vermant: 'Ik kijk uit naar wat komt'

Nico Wieme
| 0 reacties
Vermant: 'Ik kijk uit naar wat komt'
Foto: © SC

Vrijdag kreeg Sven Vermant van sportleider Luc Devroe te horen dat zijn contract niet verlengd wordt bij Club Brugge. De ex-Rode Duivel reageert niet ontgoocheld, maar kijkt uit naar wat komen zal.

Sven Vermant is aan zijn laatste weken in Brugse loondienst bezig. De FCB-kapitein verdedigde elf jaar lang, verdeeld over twee periodes, de kleuren van blauw-zwart, maar kreeg vrijdag van sportleider Luc Devroe te horen dat hij niet meer past in de plannen van Club. "In overleg met de technische staf is deze beslissing de afgelopen dagen genomen", vertelt Vermant, die volgende vrijdag 35 wordt, in Het Laatste Nieuws.
 
Vermant toont zich in ieder geval niet verbitterd of ontgoocheld. "Ik denk dat dit al een tijdje duidelijk was. Als je niet speelt, weet je snel hoe laat het is", deelt hij aan Sporza mee. "Het is wat het is. Als voetballer weet je dat het op een bepaald moment stopt. Ik begin nu aan mijn laatste maanden bij Club. Maar ik zal in de resterende zeven matchen nog alles geven."

Eind juni is Vermant dus een vrije speler. De vraag die zich stelt is hoe de ex-Schalkespeler de toekomst ziet. "Alles is mogelijk daarna: voetballen of niet voetballen. Er begint iets nieuws voor mij en ik kijk daar naar uit. Wat het wordt, weet ik niet. Ik wacht af en zet alles op een rijtje." Ook een functie buiten het voetbal behoort tot de mogelijkheden. De middenvelder haalde nog maar pas zijn diploma van boekhouder-informaticus. 

Vermant begon zijn carrière in de eerste klasse bij KV Mechelen. Van 1989 tot 1993 speelde hij voor Malinwa. Daarna trok hij voor acht jaar naar Club Brugge. De technisch sterke speler ontpopte zich bij blauw-zwart tot een gevaarlijk wapen achter de spitsen. In 2001 versierde de huidige Clubcaptain zijn droomtransfer naar Schalke 04. Bij de Koningsblauwen werd hij omgevormd tot een verdedigende middenvelder. Na vier jaar Duitsland keerde Vermant in de zomer van 2005 terug naar Club om er het vertrek van Timmy Simons op te vangen. Zijn terugkeer werd echter nooit een succes.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties