Wezemaal keert UEFA de rug toe

Van den Broeck Kathy
| 0 reacties
Wezemaal keert UEFA de rug toe
Foto: © SC

In de hoogste afdeling van het vrouwenvoetbal was er vorige zaterdag alleen de ontmoeting tussen Famkes Merkem en Rapide Wezemaal, een verplaatste wedstrijd van de 21ste speeldag.
 
In de heenronde kreeg Merkem op het veld van de landskampioen een pandoering van 8-1. Nu geraakte Wezemaal niet verder dan een schamele 1-1 bij de degradatiekandidaat en dat is niet normaal te noemen, vooral als de kans op de landstitel – met het verbonden UEFA-toernooi - voor Wezemaal nog tot de realiteit behoorde. Of liggen de transfers bij sommige speelsters al vast voor het volgende seizoen waarbij zij toch geen profijt meer halen uit een landstitel? Zo komt dergelijke uitslag voor de buitenwereld alleszins over. De transfers zullen kortelings uitsluitsel brengen.
 
Merkem doet in ieder geval een goede zaak. Met slechts drie punten achterstand had Lentezon Beerse de kans om met één gewonnen wedstrijd op gelijke hoogte met Merkem te komen. Dankzij meer gewonnen wedstrijd zou de barragewedstrijd dan voorlopig in de schoot van de Famkes vallen. Met vier punten achterstand zal het nu voor Lentezon iets meer mogen zijn.
 
KVK Tienen en RSC Anderlecht blijven de enige titelkandidaten tenzij dat eventuele verborgen transfers bij de beide ploegen roet in het eten komen gooien. Aan de trainers om uit hun dopjes te kijken en oortjes open te houden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties