Belgen niet naar EK U21 in Sint-Petersburg

Tim Buedts

De Belgische beloften zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor deelname aan het eerste officieel Europees kampioenschap U21 dat van 7 tem. 14 december in het Russische Sint-Petersburg zal doorgaan.

In tegenstelling tot de mini-Duivels plaatste zich Nederland wel vrij vlot (in een matige tot zwakke groep weliswaar).

In de beslissende wedstrijd zaterdagavond geraakten de Belgen al meteen op een dubbele achterstand (2-0 na negen minuten).

Na rood voor Duja-cquier en een Sloveense speler beterde het helemaal niet. Eén van de twee tien meters werd omgezet en zo gingen de Belgen met een 3-0 achterstand de tweede helft in.
In die tweede periode waren de Belgen beter bij de les. Zij milderden al na 5 minuten tot 3-2. De gelijkmaker bleef echter uit. Kort voor tijd viel de beslissing toen de Slovenen de 4-2 scoorden.