Mpenza in de belangstelling van Engelse tweedeklassers

Nico Wieme
| 2 reacties
Mpenza in de belangstelling van Engelse tweedeklassers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoewel Emile Mpenza nauwelijks aan spelen toekomt bij Manchester City, staat de ex-Rode Duivel in de belangstelling van heel wat Engelse tweedeklassers.

Emile Mpenza is hot in de Engelse tweede klasse. Eerder werd de Belgische Congolees al in verband gebracht met de degradatiekandidaten Leicester City (20ste op 24 ploegen) en Cardiff City (13de). Nu blijken volgens La Dernière Heure ook de meer gerenommeerde teams Stoke City en Ipswich Town interesse voor de 29-jarige aanvaller te tonen.
 
Beide tweedeklassers maken nog aanspraak op promotie naar de Premier League. Stoke voert, met een wedstrijd meer gespeeld, het klassement aan en lijkt rechtstreeks te gaan promoveren. Ipswich is momenteel zevende, maar maakt nog kans op de play-offs.
 
Een transfer lijkt voor Mpenza de beste oplossing om een einde te maken aan de impasse waarin hij bij Manchester City terechtgekomen is. In 2008 speelde de spits nog maar 100 minuten in het eerste elftal. In vijf partijen met het tweede elftal scoorde onze landgenoot wel vier doelpunten.
 
Mpenza zou volgens de Waalse krant het slachtoffer van een optie in zijn contract zijn. Als de Belg vijftien keer in de basis start, dan wordt zijn verbintenis met twee jaar verlengd en krijgt hij een lucratieve premie. Tot nog toe haalde Mpenza acht keer de basis.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties