Anderlecht wint, Cercle Brugge onderuit

Dirk Pieters
| 16 reacties
Anderlecht wint, Cercle Brugge onderuit
Foto: © SC

In de eerste klasse stonden er zaterdagavond zes wedstrijden op het programma. De kampioen kent ondertussen iedereen al, maar de strijd om de tweede plaats stond nog wel op het spel. Zo nam Anderlecht het op tegen Sint Truiden. Paars-wit won met 4-1.

Een op papier al gewonnen wedstrijd liep bijna fout af voor Anderlecht. De ploeg van trainer Ariël Jacobs stond lange tijd 0-1 achter, maar na de rode kaart voor Peeters wist Anderlecht de score dan toch nog om te buigen. Uiteindelijk haalde paars-wit het met 4-1. De Argentijn Frutos was goed voor drie treffers.

Cercle Brugge deed een slechte zaak. Zij verloren met het kleinste verschil van Moeskroen. Walasiak was de maker van het enige doelpunt. Ook Germinal Beerschot, de nummer vijf in het klassement, kon niet winnen. Het speelde 0-0 gelijk tegen Bergen.

Racing Genk wist wel de drie punten thuis te houden tegen de allerlaatste in de stand, FC Brussels. De Limburgse club kwam nog wel eerst op achterstand, maar kon nog voor de rust die achterstand ongedaan maken; 2-1.

Dender - Zulte Waregem eindigde op een 2-1 en ook KV Mechelen hield de drie punten thuis tegen Westerlo. Charaï was de maker van het Mechelse doelpunt. (AN)

Uitslagen:

Moeskroen - Cercle Brugge: 1-0
Walasiak 1-0 

Dender - Zulte Waregem: 2-1 
Leye 0-1, Sylla 1-1, Dufoor 2-1

Racing Genk - FC Brussels: 2-1 
Sutchuin 0-1, Dugary 1-1, Barda 2-1 

Bergen - Germinal Beerschot 0-0

Anderlecht - Sint-Truiden: 4-1
Coulibaly 0-1, Frutos 1-1, Boussoufa 2-1, Frutos 3-1 en 4-1. Rood: Peeters (S)

KV Mechelen - Westerlo: 1-0
Charai 1-0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties