Moeskroen wint zonder glans van Cercle

Tomas Taecke
| 0 reacties
Moeskroen wint zonder glans van Cercle
Foto: © SC

In een duel zonder veel inzet heeft Moeskroen afstand genomen van Cercle Brugge. Een vroege goal van Jonathan Walasiak besliste de slappe partij.

Moeskroen en Cercle Brugge moesten vanavond vermijden een typische eindeseizoenswedstrijd op de mat te brengen. Moeskroen verzekerde zich al langer van het behoud en Cercle kan zich enkel via een achterpoortje kwalificeren voor Europees voetbal. Glen De Boeck koos voor dezelfde elf spelers als tegen Lokeren. Enzo Scifo liet Steve Dugardein op de bank starten en bracht Vandooren in de ploeg voor Coto.

In de aanvangsfase van de wedstrijd was het vooral Moeskroen dat gevaarlijk was. Dantschotter moest zich in de eerste vijf minuten van de wedstrijd al twee keer onderscheiden. Cercle kwam na een slap openingskwartier beter in de wedstrijd, maar versierde weinig of geen kansen. Een zwak schot van Snelders ging voorlangs.

Na twintig minuten mocht Walasiak een mooie tegenaanval van de thuisploeg afronden. Ouali zette de ex-Standardspeler alleen voor Dantschotter en de middenvelder twijfelde niet. Bij de volgende uitbraak van Excel was het bijna opnieuw raak. Opnieuw Ouali zette knap voor tot bij Custovic. De thuisspeler werd neergetrokken, maar kreeg de bal toch tot bij Oussalah, die op de vuisten van Dantschotter besloot. 

Halfweg de wedstrijd leidde de thuisploeg met het kleinste verschil. Cercle had het meeste balbezit, maar kreeg geen noemenswaardige kansen. Moeskroen ging fel van start, maar maakte na de openingsgoal ook bitter weinig klaar.

In het begin van de tweede helft kregen beide ploegen een mooie kans. Breda liet doorspelen toen Serebrennikov binnen de grote rechthoek aan het truitje van Vandooren ging hangen. Even later verzuimde Gombami een mooie bezoekende combinatie af te ronden.

Net als in de eerste speelhelft was er na een blitzstart weinig opwinding. Na twintig minuten was het Moeskroen dat dicht bij een tweede goal kwam. Custovic won het luchtduel van Dantschotter, maar scheidsrechter Breda keurde zijn kopbaldoelpunt af wegens duwfout.

Cercle ging op zoek naar de gelijkmaker maar kwam zelden in de buurt van doelman Volders. In de slotminuten kon Sergeant nog één keer dreigen, maar zijn kopbal ging naast.

Moeskroen wint dankzij een goal van Walasiak tegen Cercle Brugge. Voor Walasiak was het zijn eerste treffer voor Les Hurlus. Zijn laatste goal in eerste klasse viel drie jaar geleden, nota bene tegen Cercle Brugge. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties