Dehaene: 'Op sportief vlak politiek incorrect'

Nico Wieme
| 0 reacties
Dehaene: 'Op sportief vlak politiek incorrect'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De bekendste supporter van Club Brugge zal ongetwijfeld wel Jean-Luc Dehaene zijn. Geen evidentie als u weet dat buur Cercle de ploeg van de katholieken is. De voormalige premier verklaart zijn keuze voor Club.

Cercle Brugge is van oudsher de ploeg van de katholieken. Club heeft liberale roots. Toch is de grootste supporter van blauw-zwart een CD&V’er: Jean-Luc Dehaene. In Gazet van Antwerpen verklaart de oud-premier hoe dat gegroeid is.
 
“Als jongen ging ik nog naar Club én naar Cercle kijken, maar bij Cercle werd ik scheef bekeken als ik de scheidsrechter uitkafferde. Dus werd het Club, hoewel Cercle voor de katholieken was. Op sportief vlak ben ik dus niet politiek correct”, knipoogt de ex-burgemeester van Vilvoorde.
 
Een van Dehaenes beste vrienden is Michel D’Hooghe. De oud-premier laat niet na om de Clubvoorzitter op tijd en stond te laten weten wat hij van de prestaties van FCB vindt. “Ik mag Michel D'Hooghe intussen wel tot mijn goede vrienden rekenen. Wij bellen en ik stuur geregeld e-mails waarin ik mijn mening geef over de matchen”, legt Dehaene verder uit.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties