K.K. MALLE wint beker van België

Tim Buedts
| 2 reacties
K.K. MALLE wint beker van België
Foto: © SC

BELGIË heeft met Krijnen Keukens MALLE, de bescheiden middenmoter uit de hoofdklasse, alleszins een verrassende bekerwinnaar 2008.

De Kempenaars verdienden echter de bekerzege tegen een inspiratieloos Topsport ANTWERPEN, de regerende landskampioen die woensdag start in de playoffs voor de landstitel 2008. MALLE haalde het na een 1-0 ruststand met 5-2.
Malle begon voor 1000 kijkers bijzonder sterk en dwong een aantal halve kansjes af. Antwerpen reageerde doch stuitte op een imponerende doelman Birger Maes. Zijn ploeg kreeg dan twee serieuze mogelijkheden om op voorsprong te komen. De twee tienmeters door Van Bavel werden door Morant gepakt. Dan liet overbuur Morant opmerken. Woelwater Aktepe en een ongelukkige Van Bavel geraakten niet aan de openingstreffer. Die viel uiteindelijk toch seconden voor de pauze. Gessner - in alle opzicht de man van de wedstrijd – werd door doelman Morant onderuit gehaald. Iedereen verwachtte een rode kaart doch ref Bylois trok slechts geel en gaf de mekkerende Gessner er eveneens eentje. Gessner zette de strafschop om zodat Malle toen al terecht met een 1-0 voorsprong rusten ging.

Meteen na de pauze dikte Toukouki de score aan (2-0). Een schot van (weer) Van Bavel werd door Morant afgeweerd. De feiten volgden zonder veel lijn nu vlug op mekaar. Bali scoorde voor het reagerend Antwerpen tegen (2-1). Toukouki miste de 3-1 en Naalden pakte zijn tweede geel. Idlaasri schoot de tienmeter naast. Op inzenden van Harram scoorde Sababti toch de 2-2 gelijkmaker. Antwerpen leek op winst af te gaan stevenen. Het misrekende zich want het bleef inspiratieloos het tempo uit de match halen en miste met een tienmeter de mogelijkheid om voor het eerst op voorsprong te komen. Bali geraakte echter niet voorbij doelman "Malle-monument" Maes.
En dan sloeg plots de vlam in de pan. Een zeer bedrijvige Aktepe (moet nonkel zeggen tegen de vroegere A21 Charleroi-speler Atabay Aktepe) deed de actie en Toukouki vloerde Morant (3-2). Tien seconden later waren de rollen omgekeerd: Toukouki liet Aktepe de 4-2 netten. De match was gespeeld. Talhaoui werd nog vliegende doelman bij Antwerpen. Zijn enige schotkans werd door (nog maar eens) Maes afgeweerd. Met een late tienmeter nu toch verdiend omgezet door Van Bavel was de sensatie compleet.
De meegereisde "Malle band" zette - zoals gans het repertoire trouwens – meteen vlekkeloos de "triomfmars" van Verdi in en dat was uitermate verdiend. David had een matte Goliath op karakter geveld. Sport kan mooi zijn. En onberekenbaar gelukkig. De 300 meegereisde supporters van Krijnen Keukens Malle konden aan een lange feestnacht beginnen. "Wij stappen naar Europa" zongen ze. Dat moet dan wel afgezwakt worden tot hooguit een heen- en terugwedstrijd in de zogenaamde Beneluxbeker tegen de Nederlandse bekerhouder. Of misschien zit er toch meer in met ook nog de cupwinnaars van Duitsland en Frankrijk of toch een stukje op weg naar een Europese beker voor bekerwinnaars futsal.

Doelpunten
  • 20' strafschop Gessner 1-0
  • 21' Toukouki 2-0
  • 27' Mali 2-1
  • 30' Sababti 2-2
  • 35' Toukouki 3-2
  • 35' Aktepe 4-2
  • 38' 10m. Van Bavel 5-2
Kaarten
  • Antwerpen: Morant, Bachar, Bali en El Haoual
  • Malle: Gessner, Toukouki en 2x Naalden
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties