D'Onofrio had hartinfarct dag voor titelviering

De Nijs Michael
| 0 reacties
D'Onofrio had hartinfarct dag voor titelviering
Foto: © SC

Standard vierde op 20 april zijn eerste titel in 25 jaar. Veel heeft het echter niet gescheeld of de club was in een diepe rouw gedompeld, sterke man Luciano D'Onofrio kreeg een dag voor de clash tegen Anderlecht namelijk een hartinfarct.

"Hoewel ik doorgaans pas rond de middag op de club aankom, sta ik zelden na zeven uur op. Ik hou eraan rustig op gang te komen. Ik was in de badkamer toen de pijn opstak. Ik ken de symptomen, want ik heb al eens problemen gehad met mijn tikker. Reden waarom ik gestopt ben met roken. Ik ben in de zetel gaan zitten in de hoop dat het zou overgaan. Toen dat een kwartiertje later nog altijd niet het geval was, heb ik een trainingspak aangetrokken en ben ik naar het CHU van Sart-Tilman gereden. De vrolijke begroeting van de cardioloog deed me deugd. Hij noemde zich de loodgieter met dienst, klaar om mijn buizenstel door te lichten. Uit zijn onderzoek bleek dat ik inderdaad een hartinfarct had gekregen", vertelt de sterke man van Standard deze morgen in Het Laatste Nieuws.

D'Onofrio gaat echter door het vuur voor zijn team en dat blijkt uit het feit dat hij de topper tegen Anderlecht, ondanks zijn medische toestand, niet wou missen. "De cardioloog stelde mij voor een paar dagen in observatie te blijven, daar wou ik niets van weten. Ik wou die match onder geen beding missen. Net zomin als het weerzien met Zidane en Tapie, die ik had uitgenodigd. Omdat ik bleef aandringen, gaf de cardioloog toe. Hij liet mij 's zondagsmorgens opnieuw naar huis vertrekken, op voorwaarde dat ik me koest zou houden. Hij zelf bleef stand by", aldus D'Onofrio.

De sterke man van Standard nam een enorm risico en dat beseft hij, maar volgens hem loonde het de moeite. Echt feesten zat er echter niet in: "Ik heb er intens van genoten. Intens, maar -gezien de omstandigheden- nog stiller dan gewoonlijk. Ik ben met Zidane en Tapie 's avonds laat en ver van het feestgewoel een kleinigheid gaan eten. Meer zou ik niet aangekund hebben", vertrouwt hij de krant toe. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties