Wavria redt zich na late goal

Philippe Crols

Wavria komt volgend seizoen zeker terug uit in de tweede provinciale. Over twee wedstrijden gezien was het beter dan Mariaburg. Dat moet nu wachten op Berchem om zich zeker te weten van het behoud.

Mariaburg maakte vorige week in de allerlaatste minuut van de toegevoegde tijd de 3-2. Een kleine zege in de terugmatch zou dus volstaan voor het behoud en na nog geen tien minuten was de thuisploeg ook virtueel gered. Van Gorp opende de score. Lang genieten was er echter niet bij voor Mariaburg. Camps stelde nog voor het wegtikken van minuut twintig alweer gelijk en zo kon de thuisploeg opnieuw beginnen.

Dat deed het ook met succes. Van Landegehem lukte halverwege de eerste helft de 2-1 en met zijn tweede van de middag bezorgde Van Gorp zijn team een mooie 3-1-voorsprong aan de rust.

Mariaburg vertikte in de tweede helft om Wavria helemaal uit te tellen en dat kwam hen uiteindelijk duur te staan. Van Brandt buitte een blunder in de thuisdefensie af. Het werd voor de thuisploeg helemaal dramatisch toen Vercammen vier minuten voor tijd de gelijkmaker over de doellijn werkte.

Als Berchem echter niet degradeert, mag Mariaburg ook volgend seizoen in tweede blijven.