KVK Tienen kampioen!

Van den Broeck Kathy
| 0 reacties
KVK Tienen kampioen!
Foto: © SC

Het verdict is gevallen op de voorlaatste speeldag: KVK Tienen is landskampioen en daar kan de laatste ontmoeting tegen Standard Fémina de Liège niets meer aan veranderen.
 
KVK Tienen, tot voor twee jaar Eva’s Kumtich, heeft steeds in de hoogste afdeling gespeeld. De Eva’s begonnen te beseffen dat, wilden ze ooit kampioen worden, een bijkomende financiële steun niet kon ontbreken en zochten toenadering tot KVK Tienen. Een fusie was snel een feit. Het eerste seizoen liep de start op wieltjes, doch de resultaten in de terugronde vielen grandioos tegen. Dit seizoen verliep de start terug vlekkeloos. Een verliesbeurt tegen voormalig kampioen Wezemaal deed het vertrouwen wankelen. Nadien schakelde Rapide Wezemaal zichzelf uit als kanshebber. Echter, het Brusselse beest RSC Anderlecht, bleef op de hielen volgen. De rechtstreekse confrontatie onder het Atomium eindigde op een gelijkspel zodat winnen tegen het zwakkere Lentezon Beerse voldoende was. De Tiense meisjes wonnen vlot (6-0) en meteen stond de eerste titel op het palmares.
 
Tevens is het zo goed als zeker dat bij KVK nog een feestvarken zit. Er moet nog veel gebeuren om Isabelle Ebhodaghe van de troon te schoppen als topschutster van het seizoen 2007-2008.
 
Na Eendracht Aalst en Rapide Wezemaal is het nu de beurt aan KVK Tienen om de Belgische kleuren in de UEFA Cup te verdedigen. Een niet gemakkelijke opdracht na de onverwachte, prachtige prestatie van Wezemaal. We wachten ongeduldig op augustus
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties